Hej
Moim zdaniem lepszy jest z serii 960, model ten w niektórych krajach dopiero wejdzie do sprzedaży, jak w Skandynawii czy w Polsce i wyceniony jest o ok.1000€ więcej. ,czy warty jest takich pieniędzy więcej jest do dyskusji.Do tej pory nie trafiłem na wiarygodny test 920-ki,najlepiej postawić 2 obok i porównać na tym samym sygnale. Moja opinia wydaje się oczywista, skoro sam zdecydowałem się na 960,choć o 920 ,pisano już od marca 2015,Nie mam pojęcia co tam ,może być tak drogiego w środku, ale wiadomo,że np.w ukladach elektronicznych można pokryć styki złotem,można ze srebra,...czy miedzi.
Duży plus 920 to tuner Dvb-t2, niższe średnie zużycie energii - w końcu to klasa A, a nie B jak960,jjeszcze jedno może być wielkim plusem .w reklamach podkreślano ,że jest nowy procesor Intela WiDi, służy on do przekazów Direct wi-fi, fajne i funkcjonalne robienie też Screen Mirroring z tabletu, czy komórki smart. W 960 jest ten problem ,że przekaz jest max fullhd i np.zdjecie o rozdzielczosci nawet 8k ,będzie wyświetlane max 1960x1080 ,czyli zajmuje 1/4 ekranu,W styczniu 2015 Intel ogłosił, że ma już nowy proces 5 generacji ,mogący przekazywać sygnał 4k, Czy taki procesor ma 920,czy dopiero wyjdzie on w następnej generacji tv,niewiem.,
Innym problemem w 960 jest mała pojemność buforu pamięci ,niecałe 1GB,co przy szybkich transmisjach 4k,wystarczy na kilkunaście sek.buforowania naprzód.Co ma znaczenie ,aby nie było utraty klatek przy niestabilnym łączu net.Akurat ja nie mam z tym problemu,do mojego budynku dochodzi net na kablach z włókna szklanego .router domowy wysyła sygnał 866Mbps(mierzylem) ,a teoretycznie ma ograniczenie do 1300Mbps .,Mnie to nie dziwi,taka dziś technika..
.Jedno co wkurza mne w związku z tym,to to ,że po włączeniu zgłasza się jako Hot Spot ,bezpłatny net dla wszystkich w pobliżu i mających komórki w tej sieci.na moim prądzie. ,ok coś dziś za dużo narzekam,jutro będzie lepszy dzień ,
ciao