"Ausstellungsstück" czyli z ekspozycji.Tak został opisany egzemplarz na forum.
Mam plazmę Samsunga 9 lat więc wiem że nie da się jej wypalić oglądając jeden program kilkanaście godzin lub grając w gry ze statycznym hud.
Zdarzają się powidoki które likwiduję zapuszczając wzór sygnału.
Być może Panasonic jest bardziej wrażliwy na wypalenia.
Co do pikseli na ekranie zdarzały się w 980tkach.
LG jednemu z naszych klientów przy 5 uszkodzonych pikselach wymieniło TV na nowy.
W tym wypadku wymienili , ja znam dwa przypadki i nie wymienił serwis na nowe egzemplarze...
Do czasu kiedy taki zapis bzdurny będzie w gwarancji czy ktoś chce czy nie to jest to problem dla klienta.. tak samo jak bzdurny zapis w gwarancji Samsunga o kurzu... poczytaj sobie odpowiedni wątek i sam zobaczysz co się działo z pewnym i modelami tv z tamtego roku i jak Samsung podchodził do sprawy i sam serwis... kilku osobom się udało wymienić tv/matrycę czy też wyczyścić ale to nie zmienia faktu, że jak głupi zapis jest - to jest to problem dla użytkownika takiego czy innego tv.
Masz podejrzenie graniczące z pewnością?
A kolega te trzy piksele jak znalazł? Pod szkłem powiększającym? Zagęszczenie pikseli w OLED jest na tyle duże, że na 55 calach jest ich 8 milionów. Zakładając, że TV ogląda się z odległości ok. 3 metrów podejrzewam, że trudno jest te trzy piksele zobaczyć. No chyba, że kolega to pilot F16 albo snajper...
Kolego bo co głupio pisać jak się czegoś nie widziało... dla samego napisania.. Ten drugi nie wiem kim jest z zawodu natomiast ten jeden na pewno nie jest snajperem ani pilotem a jak widać serwis gdy przyjechał do domu też widział i też Panowie z serwisu nie są snajperami i pilotami...i na pewno szkła powiększającego nie używali...
Więc tego typu posty zostaw dla siebie bo nic nie wnoszą a tylko śmiecą temat...
A jak taki jesteś pewny że to nic nie widać i nie będzie żadnych powidoków, wypaleń pikseli, problem z kolorami po określonym czasie użytkowania to, możemy zrobić "interes" myślę że ktoś taki się znajdzie... kupi się taki tv w 65 calach za powiedzmy 30-35 tys nie wiem ile on będzie kosztował ( do tego dodatkowe ubezpieczenie bzdurne ale się wykupi) i taka osoba będzie oglądała co poleci i ile czasu będzie miała chęć, a Ty jako pewniak tej technologii jeśli cokolwiek się w takim tv rozwali jeśli chodzi o przypadłości o których tutaj mowa oddajesz 100% kasy (przez 5 lat bo na tyle będzie wykupiona gwarancja) oczywiście zrobimy u to poprzez prawnika tak żeby twoje oświadczenie miało moc prawną jakbyś chciał się wykręcić i wtedy jesteś Gość dla mnie, a jak na razie to śmiejesz się z tego co niektórzy posiadzie Oledów już doświadczyli na swojej skórze,,,,,,tylko dobrze mówić o czymś jak się nie placi swoimi pieniędzmi...
Dla Twojej wiedzy w marketach w Warszawie też były wypalone piksele na oledach w sklepach i sami sprzedawcy pokazywali od Lg bo jeszcze starali się to badziewie opchnąć za niższa cenę i też szkła powiększającego nie używali do tego...
zapewne snajperzy a po godzinach dorabiali jako sprzedawcy w markecie ...