Kupiłem LG 50PM670S na początku sierpnia w Saturionie, po pewnym wahaniu zrezygnowałem z LG 50PA6500. Po trzech tygodniach używania 50PM670S mogę powiedzieć, że jestem zadowolony, choć jakość obrazu po pierwszym włączeniu (na ustawieniach fabrycznych) była bardzo rozczarowująca, wręcz gorsza, niż w poprzednim TV LG 50PQ3000, któremu padła matryca. Jednak po ustawieniu TV przy pomocy "Kreatora obrazu II" jakość obrazu zdecydowanie się poprawiła. Poziom czerni jest niewątpliwie lepszy, niż w PQ3000, płynność obrazu również. Trzeba oczywiście wyłączyć wszystkie zbędne rozwiązania typu dynamiczny kontrast, oszczędzanie energii itp. - dramatycznie pogarszają obraz.
Bajery internetowe także są ok - pełna przeglądarka, YouTube w HD, nie tak jak w niektórych modelach Panasonica, gdzie rozdzielczość YouTube jest ograniczona do SD.
Obsługa funkcji internetowych przy pomocy pilota z zestawu jest uciążliwa, więc dokupiłem pilot magic i moduł wifi. Te elementy są w zestawie 50PM680S, więc jakbym dziś miał zdecydować, wybrałbym 50PM680S.
Ktoś na tym forum napisał, że według info od LG, matryce w 50PM670S i 50PA6500 są takie same, więc wybór jest prosty - chcesz Internet - kupuj 50PM670S, jak go nie potrzebujesz - 50PA6500.
Za cenę 50PM670S, uwzględniając parametry i funkcje, nie kupi się nic lepszego - porównywalne modele Samsunga i Panasonica są sporo droższe, a też mają wady.