Odkręć śrubkę, to się dowiesz
ps. Warto obejrzeć sobie zdjęcia w trybie konwersji 2d->3D. Naprawdę co poniektóre kadry potrafią zaskoczyć, a zdjęcia nabierają nowego życia.
Oglądałem i potwierdzam, że niektóre robią naprawdę niezłe wrażenie. Niestety zdarza się też, że rzeczy z dalszego planu wychodzą na pierwszy plan. Szczególnie jak są jaśniejsze.
Oglądając telewizory w sklepie przed zakupem, byłem trochę zniesmaczony pasami poziomymi widzianymi podczas oglądania 3D, trzeba było naprawdę dobrze się ustawić, żeby nie były widoczne. Co ciekawe, w domu nie udało mi się pomimo szczerych chęci wywołać efektu tych pasów :bober: Nie wiem czy w sklepach świetlówki takie zakłócenia robią, czy z czego to wynika, ale bardzo się cieszę, że w domciu 3D jest pozbawione tej wady.
Telewizor powinien być w każdej chwili zdejmowalny ,dlatego żeby nie komplikować sobie życia należy ładnie kabelek zwinąć,schować za TV ,kupić np. 3m przedłużacza sieciowego umieścić w szczelinie ściennej,następnie razem z kablem antenowym zagipsować, pomalować i gotowe.
Chyba zamontuję sobie dodatkowe gniazdo za TV tuż obok uchwytu. Szkoda tylko że ta wtyczka jest taka wielka. Dodatkowo muszę zamurować 2 kable HDMI (PVR i HT) i z kabli to chyba wszystko. A jeszcze LAN, bo jakoś do WiFi nie mam zaufania.
Odnoście kamerki. Pobawiłem się trochę ustawieniami, których zresztą nie ma za wiele i okazuje się, że przy dobrym oświetleniu można uzyskać naprawdę fajny obraz HD z bardzo dobrym efektem 3D. Zoom niestety tylko cyfrowy. A baterię można ładować tylko w kamerze przez gniazdo USB. Co ciekawe, wyświetlacz kamery też jest 3D i nie trzeba do niego okularów. Ale efekt raczej słaby, a obraz niezbyt wyraźny.
A co do uchwytu. Jeszcze nie powiesiłem, ale oglądałem dokładnie. Jest to wersja SLIM, bardzo solidna konstrukcja. Seria LM ma jednak wystające do tyłu głośniki, więc aż tak blisko ściany nie powiesimy, ale na szczęście uchwyt ma regulację odsunięcia TV od ściany, oraz regulację nachylenia.