Ja już nie mam siły z tym testowaniem kolejnych tv. Cenię markę LG jednak chyba już nie dbają tak o jakość swych produktów jak kiedyś. Myślę o tym Philipsie 6007 chociaż trzeba dołożyć do niego kilka stówek. ;( Jak myślicie to dobry wybór?
Witam serdecznie. Nie odwiedzałem tego forum ok rok gdyż nie było takiej potrzeby. Ostatnio postanowiłem kupić nowy tv i sugerując się poprzednim wyborem (lg570s) bez zastanowienia kupiłem model 620s. I tu rozczarowanie gdyż po kilku h od zakupu zauważyłem efekt bandingu. Niesamowicie mi to przeszkadzało i na drugi dzień odwiozłem tv do zaprzyjaźnionego sklepu. Zacząłem testować w sklepie kolejny egzemplarz tego modelu (test za pomocą testu z you tube),potem kolejny i każdy posiadał tą wadę w większym bądź mniejszym stopniu. Wkurzyłem się i podłączyłem swego pena do lg 660s i co? to samo z tym że dopatrzyłem się jeszcze ciemnym plam na matrycy. Powiecie zaraz ..co to za sklep..jednak kupiłem w tej sieci kilkanaście tv w ciągu 2 lat zawsze uprzednio je testując i nigdy nie było problemów. Wracając do tematu, zdołowany problemem postanowiłem przetestować konkurencję a mianowicie samsunga 6100. bandingu może nie było jednak clouding widać było od razu. Załamałem się gdyż oglądam tv głównie nocą i zależy mi na komfortowym oglądaniu. W końcu pozytywnie zaskoczył mnie philips 6007. Brak objawów wymienionych wyżej. Obraz wg mnie super sd jak i hd. ale to na marginesie. Panowie o co chodzi z tymi Tv od lg? Rozumiem że mogłem trafić na wadliwe egzemplarze ale 5 sztuk? Czy jest to bolączka tej serii czy przypadek? a może wada ekranów 47 cali bo takie testowałem. Szkoda bo 620 -ka jeśli chodzi o obraz i resztę jest super jednak nie mogę pozwolić sobie na efekt bandingu bo wyrzucę tv przez okno. Dodam że tv testowałem w ciemnym pomieszczeniu na zapleczu sklepu każdy tymi samymi materiałami i sposobami.
no nic nie jest coraz nizsza jakosc koreanczykow koreanczycy obrali inna droge coraz taniej i coraz gorzej, pozostaje szukac u japoncow
Mam już tv w domu i ciągle go katuję filmami różnej jakości. Jestem zadowolony chociaż ciągle się boję że coś wypatrzę
jedynie jeden róg lekko bardziej świeci.
Od wczoraj używam modułu cam Cyfry+.
Telewizor zaczął się dłużej włączać i na dodatek, za każdym razem po włączeniu trwa "weryfikacja urządzenia, proszę czekać"
Na szczęście weryfikację zaczyna już od 50% a nie od 0%, więc trwa to chwilkę ale mam pytanie do osób korzystających z modułu Cyfry+, czy taż u was tak to dział?
.