Ma swoje zalety i wady. Do kilku się nie przyzwyczaiłem pomimo posiadania telewizora 2mce. Irytują mnie strasznie.
Wkleję moją opinię sprzed 2mcy. Mocno się nie zmieniło

(ani na + ani na - )
Wyrazę swoją opinię, odczucia, gdyż testu 630tki tu nie znalazłem, znalazłem tylko info o koncach testu.
PIERW MINUSY
1 - Pilot:
- ważne funkcje pochowane, myślałem iż zmiana formatu obrazu, źródło wejścia, kolorystki będą na wierzchu, niestety wymaga to kilku/kilkunastu klikniec na pilocie. Męczące.
- czas rekacji pilota (być może jakieś zaawansowane ustawienie TV którgo nie znalazłem). Naciskanie szybsze niż raz na sekunde skutkuje tym iż polecenie nie jest wykonywane. TRAGEDIA!
(Dodante po 2 mc - tylko przy przełączaniu kanałów i innych nastawach, np głoscność działa poprawnie i tv reaguje na szybkie klikniecia pilotem)
2 - Wg specyfikacji nagrywanie obrazu/pauza itd... Napiszę to tak, proponuję panu wypłatę 3500zł, po podpisaniu umowy okazuję się iż 3500zł będzie ale tylko w czerwcu. Czyli nagrywa tylko z cyfrówki. Cóż... Małe niedopowiedzenie, w specyfikacji słowa nie ma o źródle obrazu do nagrywania. Choć tak myślałem iż bedzie to tylko DVB...
3 - PIP podówjny tuner - nie ma w specyfikacji i nie ma w TV, myślałem, iż to standard, mój stary soniacz sprzed 3 lat to ma... Nawet nie zwracałem uwagi na to w specyfikacji
4 - Kablówka, o ile bardzo dobrze poprawia obraz, tak przy pewnych stuacjach się gubi. Przy TV2 napis Panorama w lewym dolnym rogu prawie nieczytelny. Przy TV z multimedia, jest kanał "planszowy" z wycinkami wszystkich kanałów. Tu totalnie TV się "myli" Obrazu nie idzie oglądać.
5 - Głosniki, wg specyfikacji 2.1 interesował mnie ten .1 czyli subwoofer. Nie słychać go, być może jest zbyt małej mocy, ale jego obecność nie jest wyczuwalna. Zaznaczę iż głos jest czysty i nie łapie "szumów" Problem z głosem jest w momencie bawienia się Net+ i przełączaniem w apliakcjach, przy przełączeniu przytnie się na sekunde.
6 - Timer, aby ustawić wyłączenie po XX czasu trzeba naklikać się pilotem jak szalony. Zamiast wyprowadzić taki przycisk na "wierch" pilota mamy to znowu w menu. Niby pisałem o pilocie w pkt1. ale tu problem jest inny. Automatyczne wyłączenie kilka kliknięc, ale aby zdefiniować czas po jakim ma się wyłączyć niestety musimy wejść w ustawienia zaawansowane i tam go zmienić...
Na PLUS:
- jakość obrazu
- podswietlanie matrycy
- brak refleksów
- b.dobre poprawianie jakosci nedznego obrazu (kablówka, z wyłączeniem pkt 4)
- dobry czysty dzwięk ( z wyłączeniem subwoofera pkt 5 )
- dobra czułość dotykowego panelu głosu/zmiany kanału
- bezproblemowe działanie DVI ( głoś z kina domowego 5,1)
- ciekawe aplikacje NET+
- DLNA
Dodam iż nie wspominałem o 100hz i innych ulepszeniach obrazu, które naprawdę pomagają. Dlatego napisałem bardzo dobry obraz i poprawianie nędznego obrazu kablówki. Najbardziej widoczne przy bajkach. Bez tego nie dałbym rady oglądać TV kablowej...
Zanzaczę i są to moje wrażenia. Nie był używany specjalistyczny sprzet. Tylko oko i ucho.
Gdyby zmienili pilota, menu, dodali pip, byłbym bardzo zadowolony.
Oceniam na 7,5 w skali do 10.
-----------
Tak kiedys napisałem i tego sie trzymam

Ah i dodam iż TV na oszczędzanie energii średnio żre 40W, rewelka. Przy ciemnych obrazach spada nawet do 32W, przy jasnych wpada w 46. Średnio 40W. Mierzone miernikiem Voltcraft.