POMOC POTRZEBNA
Miałem się juz nie odzywać w tym wątku ...ale qrde nie mogę
No to gościu o czym ty gadasz ... ja przynajmniej widziałem oba.
Nic nie jest sknocone ... moja ówczesna karta nie miała opcji 1360x768... tyle. Od 2 lat mam LCD z D-sub i DVI i co ... nie widzę różnicy. Większość CRT'ków ma złącza analogowe j jak by były taki do bani to nie używaliby ich graficy.
Zobasz w swoim LP1R ... tam to jest kuriozum ... kable DVI-D - D-sub !!!! czyli kabel cyfrowo-analogowy. Gniazdo i kabel DVI-I przyjmuje sygnały analogowe na równi z cyfrowymi ale LG zrobiły przejściowkę ... no pogratulować. Myślę że nawet o tym nie wiedząc masz połączonego PC'ta po analogu do tego TV ... tylko gniazdo D-Sub zamieniono na DVI ...
i 32 i 40 mają tą samą elektronikę i matrycę
Miałem się juz nie odzywać w tym wątku ...ale qrde nie mogę
kaz napisał:Muszę powiedzieć że 32M61 nie widziałem nawet na własne oczy a interesujące mnie zagadnienia znam z mediów i naszego forum w tym szczególnie z twoich wypowiedzi.
No to gościu o czym ty gadasz ... ja przynajmniej widziałem oba.
Na podstawie tego co napisałeś trudno do końca określić jak 32M61 chodzi z PCtem ale z całą pewnością widać że coś jest sknocone.
Czy po to wydałś ponad 6000zł za LCD żeby łączyć go z PCtem przez analogowe złącze ???
Nic nie jest sknocone ... moja ówczesna karta nie miała opcji 1360x768... tyle. Od 2 lat mam LCD z D-sub i DVI i co ... nie widzę różnicy. Większość CRT'ków ma złącza analogowe j jak by były taki do bani to nie używaliby ich graficy.
Zobasz w swoim LP1R ... tam to jest kuriozum ... kable DVI-D - D-sub !!!! czyli kabel cyfrowo-analogowy. Gniazdo i kabel DVI-I przyjmuje sygnały analogowe na równi z cyfrowymi ale LG zrobiły przejściowkę ... no pogratulować. Myślę że nawet o tym nie wiedząc masz połączonego PC'ta po analogu do tego TV ... tylko gniazdo D-Sub zamieniono na DVI ...
Nie wiem czy to widzisz ale nagrodę EISA zdobył 40M61 a nie matryca S-PVI
Być może gdyby juror jeden z drugim podłączył sobie kompa z 32M61 przez DVI to on by dostał tę nagrodę.
i 32 i 40 mają tą samą elektronikę i matrycę
![]()
Od razu przyznaje: nic ciekawszego na naszym forum jeszcze nie przeczytałem
![]()
![]()
Ale po kolei.
A tak ... bo w teście wystempował generację starszy M51 i nawet on był w czołówce.Wiele razy czytałm ten test to on był przyczyną tego że kupiłem LG32PL1R ale po twoim tekscie przeczytałem go jeszcze 10 razy i wiesz co tam nie ma słowa o 32M61, ani jednego słowa !!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ani slowem nie wspomniano o jego ciągle kiepskiej matrycy SIPS, która rzyga na niebiesko na boki. Gdyby odjąć te punkty ... to który by był ?LG oprócz tego że uzyskał dużo punktów za wyposażenie to jeszcze sumą punktów za obraz ustąpił tylko Philipsowi, który nawiasem mówiąc jest o połowe droższy.
Nie widziałeś Samsunga to się nie odzywaj. Nie wszystko powiedzą ci cyferki. Sharpy mają kontrast 800:1 i jasność 450 i są wysoko oceniane na tym forum. Ale nie, genialne LG uchechłało 600cd z kontrastem 1200:1, które odpowiadają Philipsowi 9830 550cd (tak napisałeś) i jego 600:1 (dynamicznemu 6000:1). No tu to LG dał dupy albo jego marketing.Zadam jeszcze raz pytanie na które nie odpowiedziałeś: >>32M61 ma mniejszą jasność i kontast i dlatego ma lepszą czerń i biel. Idąc tym tokiem rozumowanie można jeszcze spytać: kiedy Samsung zastosuje kontrast 0:1 to osiągnie prawdziwą czerń ???<<.
Czemu ... uważam że dynamiczny kontrast w moim odczuciu poprawia obraz. Nie widziałeś to nie masz pojęcia.To jest genialnie proste. Dlaczego nikt do tej pory tego nie napisał, dlaczego w oficjalnych danych nikt nie podaje że to bajka ?? Być może tą wypowiedzią "podkablowałeś" Samsunga.
Na każdym dodajesz jaki to ponadczasowy i piękny wyląd ma to twoje LG. To nie jest argument. Dla mnie jest do bani, za to m61 super. Widzisz. Każda liszka swój ogonek chwali.Czy ja dyskutuje o twoich gustach, czy kiedykolwiek napisałem że coś mi się nie podoba, że coś jest beznadziejne, że mi się nie podoba twój telewizor??
6.
Według tego co pisałeś 32M61 przyjechał do ciebie 18 listopada 2005r. zakupiony w Megamedia. Wyboru musiałeś więc dokonać przynajmniej kilka dni wcześniej tj. początkiem listopada. Sam byłem zainteresowany kupnem tego LCD w tej firmie dlatego znam procedury które tam obowiązują (LG nabyłem pod wpływem testu w AV). W czsie kiedy ty dokonywałeś wyboru 32M61 nie były dostępne w sprzedaży hurtowej ani detalicznej na naszym rynku, wiem to bo dzwoniłem do Samsunga w Warszawie. Jak mogłeś oglądać w sklepie coś czego w tym czasie tam nie było ??
i Tu się zgadza również. Jak byś pokopał w forum więcej to pewnie byś wiedział że kupilem go w ciemno. W sklepach porównywałem LG z R51 i R41 bo takie wtedy stały w MM w Gdańsku. I wiesz co ... nawet one grały lepiej.