Lcd (sharp,samsung,lg) jaki ?

xx5032

New member
nie warto pakowac sie w d6500, inwestuj w d7000 lub d8000 wiem z wlasnego doswiadczenia, ale jesli chcesz pozostac przy d6500, koniecznie musisz sprawdzic matryce przed zakupem

plejak

Banned
patrz tylko za 3d aktywnym poniewaz 3d pasywnym obraz jest rozmazany. Czyli lg odpada. Ile chcesz pieniedzy wydac to tez wazne.
Dokładnie odwrotnie.Kolega ma chyba kłopot ze wzrokiem.Aktywne szkodzi zdrowiu .Okulary ciężkie, niewygodne, migotające i drogie .Co prawda w pasywnym mniejsza rozdzielczość ale laik i tak tego nie zauważy a będzie zadowolony bo komfort 3 d duży i widoczność dobra nawet z dużego kąta.Ale należy pamiętać na jakiej wysokości ma być wzrok w stosunku do tv ,nie poniżej ani powyżej znacznie.W Lg masz 7 par.A jak kupiłeś samsunga to skazałeś się na aktywne.Ale to Twój wybór.
Są na forum osoby które twierdzą ze nie widzą na testowych stronach tv w okularach 3d tego efektu.Ja nie rozumiem jak można tego nie widzieć- chyba że zdrowie szwankuje.Widziałem te efekty na samsungu sony panasonicu czy lg i potwierdzam efekt 3 d istnieje.:fool:
Najlepsze że fachowcy od 3 d krytykują rozwiązania pasywne ale że edge led każdy niezależnie od marki ma nierówne podświetlenie matrycy to nie wspominają.To dla nich nieważne ,choć wiadomo że 90 % czasu spędzisz przed tv na oglądaniu 2 d.
A edge led = usterka i kiepski obraz.

Ostatnia edycja:

Blondas25

New member
Dokładnie odwrotnie.Kolega ma chyba kłopot ze wzrokiem.Aktywne szkodzi zdrowiu .Okulary ciężkie, niewygodne, migotające i drogie .Co prawda w pasywnym mniejsza rozdzielczość ale laik i tak tego nie zauważy a będzie zadowolony bo komfort 3 d duży i widoczność dobra nawet z dużego kąta.Ale należy pamiętać na jakiej wysokości ma być wzrok w stosunku do tv ,nie poniżej ani powyżej znacznie.W Lg masz 7 par.A jak kupiłeś samsunga to skazałeś się na aktywne.Ale to Twój wybór.
Są na forum osoby które twierdzą ze nie widzą na testowych stronach tv w okularach 3d tego efektu.Ja nie rozumiem jak można tego nie widzieć- chyba że zdrowie szwankuje.Widziałem te efekty na samsungu sony panasonicu czy lg i potwierdzam efekt 3 d istnieje.:fool:
Najlepsze że fachowcy od 3 d krytykują rozwiązania pasywne ale że edge led każdy niezależnie od marki ma nierówne podświetlenie matrycy to nie wspominają.To dla nich nieważne ,choć wiadomo że 90 % czasu spędzisz przed tv na oglądaniu 2 d.
A edge led = usterka i kiepski obraz.

ha widze ze malo czytasz. Postow wiele nie mam ale sledze wiele innych. I tak co do okularow 3d aktywnych to u nie ktorych wystepuje migrena u innych nie. I obraz jest duzo lepszy na aktywnych wiec nie mow ze nie widac roznicy bo widac i to kolosalna. Pasywne sa wygodniejsze, lzejsze, i tansze. Co do podswietlenia edge led hmm, z tego co wiem sharp, samsung je maja i obraz jest oszalamiajacy a taka toshiba ma full led a plamy takie ze nie da sie patrzec takze kolego poczytaj troche i podejdz do tematu bardziej obiektywnie i z duza doza rozsadku. Bo chlopak widze chce kupic tv skacze po modelach a nie potrafi czystko okreslic czego chce

Do góry