Witam wszystkich prosze o pomoc przy wyborze tv
Odległość od ekranu: 2 m -2.5 m
Jak słońce świeci : w pokoju okna od południa, telewizor nie naprzeciwko okna tylko na ścianie po prawej od okna dość słoneczny ale mogą być rolety
Jak duży jest pokój około- 25 m wraz aneksem kuchennym otwarty na przedpokój
Preferowana technologia- led
Jaki masz obecnie telewizor- nie mam
Jakie programy najczęściej oglądasz- filmy, naukowe, kanały sportowe
Oglądasz w dzień czy wieczorem- częściej wieczór, rzadziej dzień
Preferowana wielkość telewizora - 40'
Preferowana marka - brak
Czego nie lubisz w telewizorach - nie lubię smużenia, pikselozy i nieostrego obrazu
jakie urządzenia będą podłączone - dekoder HD, laptop, w przyszłości jakaś konsola i bluray oraz kino domowe
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń - 60% TV 40% reszta
Siedzisz na wprost czy również z katów bocznych - na wprost, czasem na kanapie pod kontem ale tv na ruchomym wysięgniku
Telewizor ma mieć wi-fi
Ile masz kanałów HD : 31
Ile godzin dziennie ma grać telewizor 3-4 h
Ile osób zasiada przed telewizorem 1-2
budżet: 3000-3500 zł
trochę się już naczytałem i dużo przemawia za sharpem 40le830 ale obawiam się czy sobie sam poradzę z kalibracją. może jednak coś innego jeśli to coś naprwdę wartego uwagi to jestem skory zapłacić więcej
. może np. do tego: Philips 40PFL9705 lub Philips 40PFL8605. Co do sharpa to pytanie czy będzie sobie radził z filmami bluray odtwarzanymi z lapka bądź dysku zew.?
znalazłem jeszcze KDL-40HX800 bądź jakieś inne z tej serii. zaznaczam że mocna na 3d mi nie zależy to może być ewentualnie dodatek. a tak wolę uzyskać głębię obrazu w 2d przez lepsze parametry tv.
Z góry dzięki za pomoc
Odległość od ekranu: 2 m -2.5 m
Jak słońce świeci : w pokoju okna od południa, telewizor nie naprzeciwko okna tylko na ścianie po prawej od okna dość słoneczny ale mogą być rolety
Jak duży jest pokój około- 25 m wraz aneksem kuchennym otwarty na przedpokój
Preferowana technologia- led
Jaki masz obecnie telewizor- nie mam
Jakie programy najczęściej oglądasz- filmy, naukowe, kanały sportowe
Oglądasz w dzień czy wieczorem- częściej wieczór, rzadziej dzień
Preferowana wielkość telewizora - 40'
Preferowana marka - brak
Czego nie lubisz w telewizorach - nie lubię smużenia, pikselozy i nieostrego obrazu
jakie urządzenia będą podłączone - dekoder HD, laptop, w przyszłości jakaś konsola i bluray oraz kino domowe
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń - 60% TV 40% reszta
Siedzisz na wprost czy również z katów bocznych - na wprost, czasem na kanapie pod kontem ale tv na ruchomym wysięgniku
Telewizor ma mieć wi-fi
Ile masz kanałów HD : 31
Ile godzin dziennie ma grać telewizor 3-4 h
Ile osób zasiada przed telewizorem 1-2
budżet: 3000-3500 zł
trochę się już naczytałem i dużo przemawia za sharpem 40le830 ale obawiam się czy sobie sam poradzę z kalibracją. może jednak coś innego jeśli to coś naprwdę wartego uwagi to jestem skory zapłacić więcej
znalazłem jeszcze KDL-40HX800 bądź jakieś inne z tej serii. zaznaczam że mocna na 3d mi nie zależy to może być ewentualnie dodatek. a tak wolę uzyskać głębię obrazu w 2d przez lepsze parametry tv.
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnia edycja: