Tylko Plazma
Jak w tytule. Dodam, że na początku nie chciałem w ogóle słyszeć o Plazmie, byłem z góry przekonany do LCD. Dużo pomogło mi to Forum- wiedziałem na co zwrócić uwagę, a decyzję podjołem jak obejrzałem stojące obok siebie różne modele Plazm i LCD.
Przed decyzją zakupu radzę ochłonąć, po kilk dniach zrobić ponowną analizę i znowu ochłonąć i dupiero kupić.
Ja wybierałem prawie miesiąc(kupiłem Plazmę) i nie żałuję wyboru, zwłaszcza jak widzę u znajomych TV LCD.
Moje subiektywne wnioski (skupię się na minusach):
LCD: -widoczna pikseloza z bliskiej odległości na kanałach SD(cyfrowy Polsat). Np. TV 32'" trzeba by oglądać z odległości ok. 3m żeby było to niezauważalne, ale wówczas nie widać różnicy w jakośći między SD, a DVD i HD.
-słaba czerń
-słaby kąt widzenia. Mimo podawanych katów 178st(lub podobny) żeby oglądać dobry obraz trzeba by siedziećna wprost lub prawie na wprost TV. Pod większymi kątami obraz nie do zaakceptowania....
-obraz nienaturalny(zimne kolory, mimo ustawieania w opcjach na balansa"ciepły")
Plazma: -duszki. Da się to wyeliminować np. powiększając obraz. PS. U mnie na razie nie ma duszków

-czsami brzęczący zasilacz. Prawa fizyki- wysokie napięcie. Ale jest zauważalne tylko w nocy przy prawie wyciszonym TV. PS. Hałas komputera w porównaniu do Plazmy, to jest jak wycie odrzutowca w porównaniu do szybowca .
Sprawa poboru prądu moim zadniem nie istnieje. LCD ma stałypobór prądu, a Plazma zmienny i raczej nie ma tu wielkiej różnicy.