-AS- napisał:Potwierdzam brak jakichkolwiek duszków/wypaleń/powidoków w moim Pioneer'ze pdp-428xd. Odsyłam do lektury wątku na temat Pioneer'a 8G. Czytaj tu
Pozdrawiam
To nie ta klasa cenowa - do 4000

-AS- napisał:Potwierdzam brak jakichkolwiek duszków/wypaleń/powidoków w moim Pioneer'ze pdp-428xd. Odsyłam do lektury wątku na temat Pioneer'a 8G. Czytaj tu
Pozdrawiam
po kolejnym dniu spedzonym w sklepach rtv nasuwa mi sie pytanie dlaczego wiekszosc tv to LCD?
Skibus napisał:Zaraz padnie argument, że w jasnym pokoju plazma się nie sprawdzi, ok, ale w ciemnym LCD spradzi się tylko mało wymagającemu użytkownikowi. Coś za coś.
myślę że i rozmiar ma znaczenie, nie każdy chce 37"-... lcd są zdaje się już od 7"robi74 napisał:po kolejnym dniu spedzonym w sklepach rtv nasuwa mi sie pytanie dlaczego wiekszosc tv to LCD?
robiw napisał:Czyli mogę zapomnieć o używaniu plasmy w salonie południowo-zachodnim czyt. nasłonecznionym. Mam tam teraz CRT 32" i trochę odbija - myśle o roletachrobiw
Skibus napisał:LCD łatwiej sprzedać, lepiej się prezentuje w sklepie przy dużym oświetleniu i ludzie "duszków" się boją. A, że kolory cienkie, szara czerń, gorsza jakość obrazu to tylko zaawansowani zauważą, a oni i tak inaczej kupuja
A czy sa bardziej uniwersalne ? Trudno powiedzieć służą do tego samego więc trudo mówić o uniwersalności. Zaraz padnie argument, że w jasnym pokoju plazma się nie sprawdzi, ok, ale w ciemnym LCD spradzi się tylko mało wymagającemu użytkownikowi. Coś za coś.
Mam taki sam pokój i plazma sprawdza się wyśmienicie.robiw napisał:Czyli mogę zapomnieć o używaniu plasmy w salonie południowo-zachodnim czyt. nasłonecznionym. Mam tam teraz CRT 32" i trochę odbija - myśle o roletachrobiw
W każdy weekend, gdy chcemy odprężyc się, pooglądać TV z rodziną, popykać na konsoli, zobaczyć coś w necie...setunia napisał:jak często oglądamy telewizję w południe? Lub w silnie nasłonecznionym pokoju?
Wszystko zależy od odległości z jakiej oglądamy te telewizorki. Nieraz spotkałem się już z LCD TV w okolicach 37-40" używanymi głównie jako monitor do konsoli lub komputera, oglądanymi z odległości 1-1,5 metra. Przy takiej małej odległości widać tę róznicę.setunia napisał:czy taka rozdzielczość w tak małym wyświetlaczu to nie pusty chwyt reklamowy?
SnaQ napisał:W każdy weekend, gdy chcemy odprężyc się, pooglądać TV z rodziną, popykać na konsoli, zobaczyć coś w necie...
Wszystko zależy od odległości z jakiej oglądamy te telewizorki. Nieraz spotkałem się już z LCD TV w okolicach 37-40" używanymi głównie jako monitor do konsoli lub komputera, oglądanymi z odległości 1-1,5 metra. Przy takiej małej odległości widać tę róznicę.