LCD 55-58' 4K/UHD do 6000zł - prośba o wsparcie.

Davide

Member
Tej dużo większej . Ja żeby nie parcie na 65 cali to zamiast 65XE9005 brałbym Philips Pus9002 . jest fenomenalny. Jak 55 cali do 9000zl to tylko on. Co do Panasonica to sceptycznie podchodziłem do niego,a dzisiaj w akcji widziałem DX900. Ten obraz !!!!! Ale to chyba zeszłoroczny model

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Cena jest super dla niebieskich i na B7 i na C7 - aLe ambilight robi przy czerni ogromne wrażenie.

SnufkinXY

New member
Widzę panowie, że wyobraźnia i cena Was już nieco poniosły. ;)

Byłem dzisiaj w Saturnie i miałem okazję przyjrzeć się SONY KD-55XE9005, gdybym zajrzał wczoraj to zastałbym również PANASONICA TX-58EX780E. Pracownik sklepu wyłożył mi swoją opinię odnośnie obu urządzeń i w ogólności oponował za zakupem Sony'ego, aczkolwiek potwierdził że Panasonic lepiej radzi sobie z wyświetlaniem dynamicznych scen, input lag w grach jest mniejszy a jasność większa. Natomiast podkreślał, że w Sonym występuje zdecydowanie lepsze podświetlenie, że w Panasonicu można dostrzec białw słupy światła biegnące z dołu do góry, czego nie doświadczy się w Sonym. Powiedział również, że 55XE9005 ma bardziej naturalny barwy, bliższe rzeczywistym od 58EX780E, wspomniał również że "stojak" w Panasonicu jest bardzo masywny i rzuca się w oczy co niekoniecznie jest zaletą.

Obok 55XE9005 stał bodajże 55XE9305, który przebijał go zauważalnie jasnością (nie wiem jak dokładnie to określić, ale w tym modelu podświetlenie występuje jakby w dwóch warstwach a nie jednej), jednak i cena zauważalnie odmienna, bo różnica ok. 1500 zł.

Co do zakupu, myślę że odłożę go na koniec roku, ewentualnie początek 2018, jednak myślę że zostanę przy powyższych wyborach i aktualnie skłaniam się ku XE9005.

Ostatnia edycja:

strazakp

Banned
Co do zakupu, myślę że odłożę go na koniec roku, ewentualnie początek 2018, jednak myślę że zostanę przy powyższych wyborach i aktualnie skłaniam się ku XE9005.

Hehehe 😁 już widzę jak znowu piszesz o pomoc i poradę bo stanieją te wyższe modele i będą wtedy w twoim budżecie ;-) Jeżeli ty już dziś szukasz tv a tak naprawdę chcesz kupić za kilka miesięcy to życzę powodzenia :) Jestem pewien ze za te kilka mcy wrócisz do tematu jakby od początku ;-)

Ponadto, słuchanie porad i opinii panów sprzedawców ze sklepów sieciowych to głupota. Sporo chodziłem po wszystkich sklepach w moim mieście i rozmawiałem z różnymi sprzedawcami. Każdy mówi co nnego! Najgorsze to już rozmawiać z człowiekiem który jest tzw promotorem marki i ma koszule z logo danej marki..wiadomo że będzie mówił dobrze tylko o tej marce :)

Wg mnie nie ma tv idealnego i każdy ma coś lepszego a od innego modelu Coś się tam dowiedziałeś nr Panasonic i Sony i jak widzisz każdy ma plusy i minusy . Mówisz więc wybrać co jest dla ciebie ważniejsze. Jeżeli Sony ma problem z zapewnieniu płynności w szybkich ruchach to ja bym już odpuścił. Odwzorowanie kolorów i jasności to wg mnie też kwestia ustawienia i pomieszczenia w którym oglądamy tv.
Stopka OK może i szpecić i być ładna ale można też powiesić tv na ścianie co ja osobiście preferuje więc stopka mi nie potrzebna.

Denon84

Member
Nie zadzieram, stwierdzam fakty :)

Zapomniał wspomniec o tej lepszej jakosci (znikajaca pilka w meczu- wiem nie kazdy oglada sport, coraz wiecej zglaszanych bad pixeli, nie radzi sobie z plynnoscia- wszystkie trzy modele, w dodatku coraz czesciej pisza uzytkownicy o bandingu- super partia :)

Kris_6

Member
Do tego dodałbym jeszcze problem z androidem po aktualizacji :) Najlepiej kierować się własnym rozsądkiem a opinie brać z pełnym dystansem. Jakby nie było każdy sprzęt ma swoje wady i zalety ale to też trzeba brać pod uwagę kwestie ceny bo dla mnie to jest nieporozumienie żeby TV za 6k miał takie problemy jak znikająca piłka czy wieszający się android.

Denon84

Member
Dlatego mysle ze 4200 za 55mu7052 jest ok cena. Srednia polka a wady i zalety ma kazdy nawet tv za 6 tys.

Nie jestem fanatykiem zadnej marki, tez chcialem sony, samsunga, panasonica, nie polecam zadnej marki bo z kazda mozna sie przejechac. Wybralem pod siebie tv, opinie czytalem ale dla uzupelnienia jakby wiedzy a raczej jej braku:)

strazakp

Banned
Faktyczni każdy tv coś tam ma za pazurami. Ale zobaczcie jak przy tych wszystkich wadach (nad Pixel, blanding, clouding, pasy, brak płynności, rozchodzące się obudowy, niepełne podświetlenie i c za tym dzieci widoczne plamy głównie na białym tle, słaba czerń, problemy z systemem Smart TV, itd) wypada Panasonic. Jakoś ciężko mi któraś z tych wad przypisać do tej marki a szczególnie do modelu ex780....
Ja gdybym miał wydać te 6tys zł to bralbym Panasa a jeżeli chciałbym jednak zostawić trochę w portfelu to wtedy Samsunga.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wszystko zależy od potrzeb i warunków.
Każdy znajdzie coś dla siebie dobrego.
W klasie 6 tyś zł jest w czym wybierać - ale określenie warunków jest bardzo istotne.

Do góry