SnufkinXY
New member
Cześć Wszystkim.
Zwracam się do Was z prośbą o wsparcie w wyborze mojego pierwszego własnego telewizora, który ma stanąć w moim pierwszym własnym (ekhm, póki bank go nie przejmie) mieszkaniu.
Od wielu lat moim głównym wyświetlaczem jest monitor Dell UltraSharp U2713HM 27' 2K, jedak czuję że pora na zainwestowanie w sprzęt dedykowany.
Przejrzałem w ostatnich dniach wiele wątków na forum i na tej podstawie stworzyłem listę telewizorów, które prawdopodobnie spełnią moje oczekiwania. Mam wiele szacunku do Waszej wiedzy i mam nadzieję, że wesprzecie kolegę w potrzebie.
W ogólności chciałbym stworzyć wokół telewizora małe centrum multimedialne z dyskiem sieciowym komunikacją bezprzewodową etc., więc wszelkie udogonienia typu WI-FI direct, DLNA (bluetoothem też bym nie pogardził) etc. mile widziane, żeby nie napisać wymagane.
Przeglądałem recenzje m.in. na stronach trustedreviews.com, kagoo.co.uk, rtings.com.
Podsumowując:
Budżet
- do 5890zł
Inne:
- telewizor powinien dobrze służyć przez co najmniej 5 lat
Dysk sieciowy:
- Synology DS216play
Sprzęt audio planowany do zakupienia:
- Audio Pro Avanto 5.0 HTS
Na co? Po co?
- filmy/seriale
- sport > przede wszystkim mieszane sztuki walk (UFC)
- konsola (4K) / komputer
Priorytet
- realistyczne odwzorowanie czerni
- wysoki kontrast
- szeroka paleta barw
- płynność i ostrość dynamicznie zmieniającego się obrazu
- względnie intuicyjny i praktyczny software do zarządzania możliwościami telewizora
Modele, które często pojawiały się w przeglądanych przeze mnie materiałach
- PANASONIC TX-58EX780E (od 5998 zł, tutaj zbędne dla mnie 3D)
- skłaniam się do wyboru właśnie tego modelu.
- PANASONIC TX-58EX703 (od 4698 zł)
- SONY KD-55XE9005 (od 5890 zł)
- LG 55UH950V (od 5438 zł)
Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie i rady.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Zwracam się do Was z prośbą o wsparcie w wyborze mojego pierwszego własnego telewizora, który ma stanąć w moim pierwszym własnym (ekhm, póki bank go nie przejmie) mieszkaniu.
Od wielu lat moim głównym wyświetlaczem jest monitor Dell UltraSharp U2713HM 27' 2K, jedak czuję że pora na zainwestowanie w sprzęt dedykowany.
Przejrzałem w ostatnich dniach wiele wątków na forum i na tej podstawie stworzyłem listę telewizorów, które prawdopodobnie spełnią moje oczekiwania. Mam wiele szacunku do Waszej wiedzy i mam nadzieję, że wesprzecie kolegę w potrzebie.
W ogólności chciałbym stworzyć wokół telewizora małe centrum multimedialne z dyskiem sieciowym komunikacją bezprzewodową etc., więc wszelkie udogonienia typu WI-FI direct, DLNA (bluetoothem też bym nie pogardził) etc. mile widziane, żeby nie napisać wymagane.
Przeglądałem recenzje m.in. na stronach trustedreviews.com, kagoo.co.uk, rtings.com.
Podsumowując:
Budżet
- do 5890zł
Inne:
- telewizor powinien dobrze służyć przez co najmniej 5 lat
Dysk sieciowy:
- Synology DS216play
Sprzęt audio planowany do zakupienia:
- Audio Pro Avanto 5.0 HTS
Na co? Po co?
- filmy/seriale
- sport > przede wszystkim mieszane sztuki walk (UFC)
- konsola (4K) / komputer
Priorytet
- realistyczne odwzorowanie czerni
- wysoki kontrast
- szeroka paleta barw
- płynność i ostrość dynamicznie zmieniającego się obrazu
- względnie intuicyjny i praktyczny software do zarządzania możliwościami telewizora
Modele, które często pojawiały się w przeglądanych przeze mnie materiałach
- PANASONIC TX-58EX780E (od 5998 zł, tutaj zbędne dla mnie 3D)
- skłaniam się do wyboru właśnie tego modelu.
- PANASONIC TX-58EX703 (od 4698 zł)
- SONY KD-55XE9005 (od 5890 zł)
- LG 55UH950V (od 5438 zł)
Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie i rady.
Pozdrawiam,
Krzysiek