Witam forumowiczów.
Najpierw przejdę do rzeczy:
Budżet:
3.0-3.5k
Pomieszczenie:
Okna z południowego zachodu, także po południu mamy cały czas słońce w oknach - jest jasno. Są oczywiście rolety.
Odległość:
Oglądać będą max 3 osoby, z kanapy na wprost telewizora. Ok 3 metrów.
Źródło sygnału:
PC dvi->hdmi 1920x1080, PS3 (DVD,BR, GRY), XBOX-360, Kamera Sony AVCHD 1080i (HDR-SR11E), kablówka cyfrowa UPC z dekoderem
Dźwięk:
Podłączenie pod amplituner, nie zależy mi za bardzo na głośnikach z TV
Co będę oglądał:
Seriale i filmy 1080p z PC, DivX z PC, filmy akcji (Blue-Ray,DVD) z PS3, nagrania rodzinne AVCHD z PC/kamery, Gry z PS3 i XBoxa 360, wiadomości, seriale, sport z UPC.
Czy telewizor będzie wisiał:
Tak, będzie wisiał
Obecny TV:
Samsung LE32R32 32 cale (1366x76
Dodatkowe preferencje:
Wolałbym japońską markę, chyba że inne mają coś wyraźnie więcej do zaoferowania.
Atrakcyjny wygląd też jest ważny (żeby Żonie się podobał
Pokój i odległość są dość małe, ale wiem że do full hd to nawet wskazane. Czy mimo wszystko 40 cali nie będzie zbyt duże, czy może odpowiedniej by było 37?
Myślałem o Toshibie 40XF356 DG, ale słyszałem że te Toshiby są awaryjne. Wchodził w grę też Sharp LC-37DH65E, tylko czy nie za mały (ponoć sharpy mają problem z rodziałką z PC).
Wybór ciężki
także z góry bardzo dziękuje za poradę.
Najpierw przejdę do rzeczy:
Budżet:
3.0-3.5k
Pomieszczenie:
Okna z południowego zachodu, także po południu mamy cały czas słońce w oknach - jest jasno. Są oczywiście rolety.
Odległość:
Oglądać będą max 3 osoby, z kanapy na wprost telewizora. Ok 3 metrów.
Źródło sygnału:
PC dvi->hdmi 1920x1080, PS3 (DVD,BR, GRY), XBOX-360, Kamera Sony AVCHD 1080i (HDR-SR11E), kablówka cyfrowa UPC z dekoderem
Dźwięk:
Podłączenie pod amplituner, nie zależy mi za bardzo na głośnikach z TV
Co będę oglądał:
Seriale i filmy 1080p z PC, DivX z PC, filmy akcji (Blue-Ray,DVD) z PS3, nagrania rodzinne AVCHD z PC/kamery, Gry z PS3 i XBoxa 360, wiadomości, seriale, sport z UPC.
Czy telewizor będzie wisiał:
Tak, będzie wisiał
Obecny TV:
Samsung LE32R32 32 cale (1366x76

Dodatkowe preferencje:
Wolałbym japońską markę, chyba że inne mają coś wyraźnie więcej do zaoferowania.
Atrakcyjny wygląd też jest ważny (żeby Żonie się podobał
Pokój i odległość są dość małe, ale wiem że do full hd to nawet wskazane. Czy mimo wszystko 40 cali nie będzie zbyt duże, czy może odpowiedniej by było 37?
Myślałem o Toshibie 40XF356 DG, ale słyszałem że te Toshiby są awaryjne. Wchodził w grę też Sharp LC-37DH65E, tylko czy nie za mały (ponoć sharpy mają problem z rodziałką z PC).
Wybór ciężki