Czyli rozumiem oglądasz stojąc ? Tak samo dźwięk. Rozumiem ze ogladacue filmy BD i sluchacie muzyki przez glosniki telewizora ?
Tak się zastanawiam dlaczego wszyscy lamentujacy nie oddadzą/sprzedadzą swoich egzemplarzy.
Mam chęć sprzedać. rozumiem że masz kolego ochotę odkupić lub uczestniczyć w pomocy sprzedaży -
sprzęt jest 2 tyg. świeci prawie równo, podniety na temat czerni w nocy nie ma bo jest fioletowo-śliwkowa i to jasna ( jak się wyłączy to jest czarny) facet jestem techniczny i grzebiący w DIY choć 40letni , wzrok sprawny i mający gruby margines do mądrości z netu choć pamiętam jego początek i od początki z niego korzystam. Może dla tego, bo już wielu mądrych było.
Poza tym to nie lament tylko bubel - że tak powiem philips potrafi i lamentu nie ma- a mam na czym i gdzie porównać.
Gadające głowy w wiadomościach słucham z telewizora bo nie warto inaczej. Bajki lecą niemalże cały dzień z dźwiękiem z telewizora bo jego kiepskość powoduje że nie roznosi się po chałupie, więc w tym aspekcie jest OK

i w innych pomieszczeniach nie irytuje.
Muzyki słucham STEREO na lampach DIY a filmy oglądam stereo przez ampli też zresztą nowy nabytek i tylko stereo. Dla zrozumienia tematu i całości.
A stereo dla tego że jak przeczytałem na forum to co usłyszałem w realu do tego co niektórzy koledzy pieją z zachwytu nad niektórymi typami kolumn - to stwierdziłem, że nie jestem miłośnikiem skrajów pasma i na kolumny do kina "trzeba wydać" aby nie mówić z całym najgorszym pejoratywnym znaczeniu słowa " Dla MNIE TO jest Sharp":fool:
Pozdrawiam tych co nie zauważyli że kino i telewizja to od ok 100 lat ma RÓWNIEŻ dźwięk. Powinni o tym chyba wiedzieć producenci.