Ktoś chętny, robimy zrzutke?

Snikers89

New member
Bez reklam
Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
A dlaczego nie synology? Bardziej popularny.

Ja sie krecilem obok nasow synology ale suma sumaru nie znalazlem ani jednego powodu aby to kupic, wiec kupilem dysk zewnetrzny i porzadny router z tomato i optware.

Snikers89

New member
Bez reklam
A dlaczego nie synology? Bardziej popularny.

Ja sie krecilem obok nasow synology ale suma sumaru nie znalazlem ani jednego powodu aby to kupic, wiec kupilem dysk zewnetrzny i porzadny router z tomato i optware.
Kumpel ma synologi i troche lipa jest jak odtwarzasz bluerayem bo nie czyta okladek w muzie i robi jeszcze kilka innych problemow.
Czemu QNAP? Hmm czytalem dosc duzo recenzji i mialem go w rekach. Takze sie troche pobawilem. Poki co mam mase dyskow zewnetrznych 2 TB ale nowe Oppo czyta do 16TB takze moze zewnetrzny wiekszy by styknol ale ze moja kobita bawi sie w fotografa i musi kopie zapasowe robic projektow a ja takze chce miec takie ala centrum multimedialne to QNAP mi wpadl w oko. W dodatku takze myslalem ze moze by dodatkowo chodzil jako baza do monitoringu.

Ja jakoś mam Synology i nie mam problemu z okładkami, o innych też mi nic nie wiadomo. Nas nie ma tu nic do rzeczy,to tylko magazynek dla danych i tyle. Jak masz dużo dysków zewnętrznych to polecam EDS14

werf

Active member
Bez reklam
Może ktoś sie orientuje gdzie można kupić takie coś konkretnie ,minimalnej szerokości 70 cm.

Attachments

• IMG_2172.jpg
    IMG_2172.jpg
    40 KB · Wyś: 37
  • IMG_2171.jpg
    IMG_2171.jpg
    54,9 KB · Wyś: 36
Nie wiem jakim protokołem wasze bluraye odczytują dane z NASa, ale jeśli są widoczne na poziomie plików to NAS nie ma nic do rzeczy.

QNAP ma obecnie lepszą specyfikację w tej samej cenie co synology. A jeśli chodzi o to która firma lepsza - obie mają wpadki. QNAP miał możliwość dostania się do panelu przez osoby obce, a w synology wirusy szyfrowały dyski.

Obecnie jest TS-231p za 680 zł. Co jest cenowym killerem. Wiadomo, bóg wie czego nie zrobisz na nim.

Niestety cena 2 dysków 8TB zabija :D

Snikers89

New member
Bez reklam
Nie wiem jakim protokołem wasze bluraye odczytują dane z NASa, ale jeśli są widoczne na poziomie plików to NAS nie ma nic do rzeczy.

QNAP ma obecnie lepszą specyfikację w tej samej cenie co synology. A jeśli chodzi o to która firma lepsza - obie mają wpadki. QNAP miał możliwość dostania się do panelu przez osoby obce, a w synology wirusy szyfrowały dyski.

Obecnie jest TS-231p za 680 zł. Co jest cenowym killerem. Wiadomo, bóg wie czego nie zrobisz na nim.

Niestety cena 2 dysków 8TB zabija :D
Ja bede bral tego NASa: QNAP TS-453A-8G 4-Bay i do tego 2x Seagate Ironwolf Pro 10 TB. Mozliwe ze wezme odrazu 2 kamery Foscama obrotowe do cctv.
Mam dostac emaila czy dostane rabat jak wezme wszystko z jednego sklepu. Jesli nie wezme tylko 1 dysk 10tb. A z czasem sie dokupi.

Co do bluraya to kumpel mial podlaczony Synology po Pioneera Bdp lx 58 po dlna bodajze i nie czytalo mu okladek albumow z muzy. Czemu nie mam pojecia ale probowal na wszystkie sposoby i sie wkurzyl i odlaczyl go. Teraz nabyl Oppo udp 203 wiec moze bedzie inaczej bo moze to byla wina bluraya.

Ostatnia edycja:
DLNA to faktycznie, może zależeć do serwera... chociaż obie firmy pewnie korzystają z podobnych rozwiązań.

Model fajny do kamer, tylko jak masz możliwość nie bierz seagate. Nie to, że są awaryjne czy coś. Ale firmware jest szyfrowane, nie odzyskasz danych albo będzie to utrudnione w zewnętrznych firmach które się w tym specjalizują. Brałbym toshibę ew. WD RED.

Snikers89

New member
Bez reklam
DLNA to faktycznie, może zależeć do serwera... chociaż obie firmy pewnie korzystają z podobnych rozwiązań.

Model fajny do kamer, tylko jak masz możliwość nie bierz seagate. Nie to, że są awaryjne czy coś. Ale firmware jest szyfrowane, nie odzyskasz danych albo będzie to utrudnione w zewnętrznych firmach które się w tym specjalizują. Brałbym toshibę ew. WD RED.
Tyle ze z tego co widze seagate daje 5 lat gwarancji i daje specjalny program od odzyskiwania danych a wd red juz nie i w dodatku jest drozszy.

R

Repugnant.

Guest
ogladam zawsze z zaciekawieniem odcinki reduktora szumu nie wiem jak wasze opinie ale ja jestem pod wrazeniem pozytywnym oczywiscie.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Moznaby zalozyc temat AudioVoodoo.

Bedziemy sie w nim klocic 90% na temat kabli, klnac wyzywac i skakac sobie do gardel. :) ....
To już było, ale nabijamy się z tego w kilku różnych tematach. Bardziej chodziło mi o ten konkretny odcinek kolejny raz obnażający takie procedery. A najlepsze było, że audiofile nie usłyszeli, że kupili Denona kilkanaście razy drożej :D

R

Repugnant.

Guest
krzysztof wiesz grunt to dobra reklama i juz wiekszosc bedzie slyszala co producent chce:)

Do góry