Ktoś chętny, robimy zrzutke?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Którymi playerami, blu? Mam i działa świetnie, powiedziałbym, że lepiej od Marantza, chociaż jeden pieron. Zresztą kupiłem tanio (normalnie 2-2.5 tyś.).
Tego już mam od 2 msc.
Ja wszystkie filmy zgrałem i tak na HDD, więc mało używany i mi kompletnie nie zależy, ale uważam, że powinien być w zestawie KD.

Natomiast teraz kupiłem bardzo dobrze ocenianego ONKYO C-N7050, też świetne recenzje, ale zobaczymy jak będę miał u siebie.
Zresztą chce coś zbudować, jeszcze pomyślę na końcówką jak się trafi w dobrej kasie, ale czekam na nowe modele ampli od Onkyo.

Kamil_89

Member
Srebrny moim zdaniem wygląda ciut lepiej - jak jest z serii, a do czarnego Onkyo pasuje np. Yamaha czy Pionek. Yamaha w zasadzie nie do odróżnienia, po za logo.
Czarny to czarny, u mnie chyba bardziej pasuje właśnie ten kolor do pomieszczenia, ale srebrny robi większe wrażenie. Jak dla mnie to 50 na 50.

Czarny bluray Onkyo np. ma ciut inną fakturę jak nowe Onkyo ampli. Niemal nie do odróżnienia, ale jest inna.
Teraz kupiłem sieciowca z CD Onkyo i zobaczymy jak to będzie się miało do reszty.

Właśnie dlatego nie wiem w jaki kolor iść, srebro ładnie wygląda i mniej widać kurz, rysy itd. ale jednak zdecydowanie więcej czarnych elementów AV jest na rynku.

Którymi playerami, blu? Mam i działa świetnie, powiedziałbym, że lepiej od Marantza, chociaż jeden pieron. Zresztą kupiłem tanio (normalnie 2-2.5 tyś.).
Tego już mam od 2 msc.
Ja wszystkie filmy zgrałem i tak na HDD, więc mało używany i mi kompletnie nie zależy, ale uważam, że powinien być w zestawie KD.

Jeśli możesz podpowiedzieć to którego BD masz od Onkyo? Sprawdzałeś odtwarzanie z dysku lub DLNA? Ma jakieś funkcje sieciowe? Jak to działa?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak Ci do wystroju mieszkania pasuje srebrny, to ja bym poszedł w ten kolor.
Mi się wyjątkowo podoba srebrny w Onkyo - tyle, że to musi być kilka klocków, sam jeden nie bardzo.
Jeden tu Kolega wklejał swój zestaw i świetnie to wyglądało.
Czarny to typowa "bestia", duży i typowo kinowy ; )

Player blu, to BD-SP809
Onkyo - Produkty ť Kino domowe ť Odtwarzacze Blu-Ray ť BD-SP809
Co do funkcji sieciowych nie pomogę, sprawdzę na dniach ew. koledzy podpowiedzą. Ja do tego używam PC, a player służy jedynie do filmów z płyt, no i dobrze wygląda na ampli.

Kamil_89

Member
Wychodzi na to że ciężko jest mieć cały dobrze działający system od jednego producenta. Bardzo fajnie wyglądają odtwarzacze sieciowe/CD Pionka (te z wyświetlaczem) ale jednak to dwie inne marki (do Onkyo).

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No właśnie, Pioneek świetnie pasuje do Onkyo. Podobnie jak Yamaha. Spokojnie można łączyć.
Fajnie to wygląda, nie widziałem tych zdjęć wcześniej.
Ten rozstawiony po bokach super.
Który z Pionków może robić już za końcówkę?

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pionek w tej kwestii się popisał. Co prawda z A30 nie będzie jakaś super końcówka, ale fajnie, że jest taka opcja.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zatem nie ma się nad czym zastanawiać i do Atmosa jak znalazł.
Do sufitowych aż nadto, a u Onkyo jest problem.
Jako koniec tylko w wyższych/droższych modelach.

Murinio_86

Member
Dzięki armanig za odpowiedź. Trochę mnie kusi bo ciężko znaleźć srebrnego marantza, ale chyba cierpliwie poczekam bo ten atmos trochę kusi, a będę zmieniał mieszkanie i trochę o tym myślę, żeby rozbudować zestaw.
7007 ma spotify czy nie?

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Murino, kolega wyzej dobrze ci radzi. Szukaj Marantza 7009 jezeli chodzi o stosunek cene / mnogosc funkcji to super urzadzenie, praktycznie wszystkie funkcje bedziesz posiadal. (Oprocz dtsX).

No chyba ze wolisz cos nowego (moze lepszego) ale z mniejsza iloscia wyjsc na glosniki.

Murinio_86

Member
No właśnie plus jest taki że nie śpieszy mi się i na razie wystarcza mi stereo. Po przeprowadzce jednak chcę powrócić do filmów i chcę coś dobrego kupić żeby nie wymieniać za 2 lata. Myślę że na tą chwilę ten 7007 by wystarczył, ale ten atmos mnie kusi :) Samo zło to audio video ;)
Jak patrzę na tył to widzę że wyjść na kolumny mają tyle samo, różnica będzie w kodekach? Czy coś jeszcze ważnego, potrzebnego ma 7009, a 7007 nie ma.

Co masz na myśli pisząc "No chyba ze wolisz cos nowego (moze lepszego) ale z mniejsza iloscia wyjsc na glosniki."?

Murinio_86

Member
Kurde jakoś mi wyglądem nie podchodzi, trochę jak mikrofalówka. Jeszcze nie słuchałem nic z nowej serii Onkyo, zobaczę jak już będzie trzeba kupić z ciekawości odsłucham. Marantz mi pasuje brzmieniem no i te niebieskie podświetlenie w połączeniu ze srebrnym kolorem.

Do góry