Ktoś chętny, robimy zrzutke?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeżeli odsłuchiwałeś Lindsey koncercik z Londynu to on ogólnie jest fajnie nagrany:)
Niedługo będę wiedział czy uda mi się na poddaszu upchać pomieszczenie na salkę około 25m2 +/-
i wtedy będę mógł już nakreślić w głowie konkretny plan.
Wyobrażam sobie jakie musiałoby być ciśnienie gdyby zestawić jako fronty i surroundy Rp 280 coś na wzór salki z Bowersami:D

Gdzieś wklejałem film do takiego setu. Gdybym miał salke, to bym już dawno postawił 4x RP280, albo i 6x bo i na tyły do 7.1 ;)
Ostatnio była jedna sztuka RP280 do sprzedania, zastanawiałem się czy nie wziąć na centrala.
Idealne rozwiązanie, ale problemem jest rozmieszczenie wysokich. Nie jest po środku, a na górze.
; )
Jak działasz z poddaszem, to gratuluje. Będzie miód malina.

No to smaka mi narobiles. Az zamowilem bluraya u ruska. :)
A zeby bylo na temat, ciekawe znalezisko dla canow MA:
Seria wysoka, tylko wydaje sie taki maly.
Monitor Audio PLC150 (6739635156) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

To kawał centrala z serii Platinium, dokładnie takiego miałem mieć.
Powiem Ci, że na żywo jest spooory.

Co do smaków, widziałeś już te demówki filmowe z najlepszymi fragmentami do testów KD?
Bo jak nie, to szykuj nocnik.
Odpalasz taką demówkę i na kilka dni masz wrażeń z głowy.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
To kawał centrala z serii Platinium, dokładnie takiego miałem mieć.
Powiem Ci, że na żywo jest spooory.
.

Tylko to jest ten mniejszy z serii.
Skoro plc150 jest duzy, to co z plc350.

.

Co do smaków, widziałeś już te demówki filmowe z najlepszymi fragmentami do testów KD?
Bo jak nie, to szykuj nocnik.
Odpalasz taką demówkę i na kilka dni masz wrażeń z głowy.

Zalezy o ktore chodzi :)

Mam dolby atmos demo disc 2016
Dolny dts thx z 2005r
Dts demo music vol 13. , 14, 15 , 20

Dts Miusic video demo collection 2013 - 2015 (kawalek metaliki jest mega wspanialy)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Jak bylo cos majstrowane w srodku to kto wie czy cos sam nie zjebal i poprostu chcial naprawic zeby tylko sprzedac i miec klopot z glowy. A z tym lakierem to porazka.
Też tak sadzę, wg mnie kolumna się przewróciła, lakier uszkodził i kabelek urwał, rurki z ferrofluidem pękły i wyciekł :D stąd "audiofilska modyfikacja za pół ceny"

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zalezy o ktore chodzi :)
Mam dolby atmos demo disc 2016
Dolny dts thx z 2005r
Dts demo music vol 13. , 14, 15 , 20
Dts Miusic video demo collection 2013 - 2015 (kawalek metaliki jest mega wspanialy)

Nie Kolego, chociaż te też.
Chodzi mi o wybrane fragmenty filmowe. Czyli kilkadziesiąt najlepszych fragmentów zazwyczaj z filmów akcji, na których będziesz mógł za jednym razem przetestować swój sprzęt.
Bez przerzucania płyt i szukania. Wszystko zebrane w jednym miejscu i na różnych dżwiękach.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pisz na priv z mailem.
Mnie tu też wspiera jeden zacny Kolega z forum i chwała mu, bo wrażenie świetne.

Bipo

Active member
Bez reklam
Nie Kolego, chociaż te też.
Chodzi mi o wybrane fragmenty filmowe. Czyli kilkadziesiąt najlepszych fragmentów zazwyczaj z filmów akcji, na których będziesz mógł za jednym razem przetestować swój sprzęt.
Bez przerzucania płyt i szukania. Wszystko zebrane w jednym miejscu i na różnych dżwiękach.

Armanig masz taką płytkę bo jak tak to poproszę również. . :)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
.
Dziś oglądałem koncert Lindsey Stirling w DTS MASTER i bomba brzmienie.
.

Jednak lipa.
Caly koncert praktycznie mozna sluchac na samym Centralu.

Ciekawym/smiesznym jest dwoch kolesi - goryli tanczacych balet xD

Fajnie by bylo jakby taka Lindsey zatanczyla ten swoj taniec u mnie w sypialni w slicznym ubranku :)

Armanig masz taką płytkę bo jak tak to poproszę również. . :)
Uwazaj o co prosisz bo ci zycia i miejsca na dysku zabraknie.... :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jednak lipa.
Caly koncert praktycznie mozna sluchac na samym Centralu.

No to chyba mamy inne koncerty. Bo u mnie jest wręcz odwrotnie, fronty dają czadu, że hej.
Szczególnie przy perkusji która cała czas pompuje.
Może masz ustawiąną ścieżkę 2.0, to faktycznie lipton, ale 5.1 DTS Master ładnie daje.

Fajnie by bylo jakby taka Lindsey zatanczyla ten swoj taniec u mnie w sypialni w slicznym ubranku :)

No nie? ;)

Uwazaj o co prosisz bo ci zycia i miejsca na dysku zabraknie.... :)

;) To wszystko zasługa życzliwego Kolegi z forum, ale nie ma za co Lolo ;)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dobrze, bo świetnie taki set w srebrze wygląda.
Ceny też ma dobre, chociaż można taniej.
Nie dobrze, że Pionek macza swoje paluchu w Onkyo.

Kamil_89

Member
Wizualnie Pioneer i Onkyo coraz bardziej zbliżone, w odtwarzaczach Blu-ray to już chyba w ogóle te same skrzynki są. A co do aukcji to gdyby ten NR828 miał Atmosa to chętnie bym przygarnął, szkoda że nie ma aż tak dużego wsparcia z aktualizacjami do starszych modeli.

Snikers89

New member
Bez reklam
Wogole nie ma aktualizacji do 828. Mialem tego ampli z 2 lata i chyba jedna byla albo wogole. Zreszta co do aktualizacji to drobnym druczkiem pisza ze nie ponosza zadnej odpowiedzialnosci jesli po lub w trakcie aktualizacji cos walnie. A bylo juz takich numerow nawet i tu na forum.

Co do srebra armaning to ja wole czarne klocki bo mam duzo sprzetu innych marek i kazdy ma troche inna fakture blachy. W czarnym tego tak nie widac ale w srebrze to juz koszmar by byl dla mnie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Co do srebra armaning to ja wole czarne klocki bo mam duzo sprzetu innych marek i kazdy ma troche inna fakture blachy. W czarnym tego tak nie widac ale w srebrze to juz koszmar by byl dla mnie.

Srebrny moim zdaniem wygląda ciut lepiej - jak jest z serii, a do czarnego Onkyo pasuje np. Yamaha czy Pionek. Yamaha w zasadzie nie do odróżnienia, po za logo.
Czarny to czarny, u mnie chyba bardziej pasuje właśnie ten kolor do pomieszczenia, ale srebrny robi większe wrażenie. Jak dla mnie to 50 na 50.

Czarny bluray Onkyo np. ma ciut inną fakturę jak nowe Onkyo ampli. Niemal nie do odróżnienia, ale jest inna.
Teraz kupiłem sieciowca z CD Onkyo i zobaczymy jak to będzie się miało do reszty.

Snikers89

New member
Bez reklam
Srebrny moim zdaniem wygląda ciut lepiej - jak jest z serii, a do czarnego Onkyo pasuje np. Yamaha czy Pionek. Yamaha w zasadzie nie do odróżnienia, po za logo.
Czarny to czarny, u mnie chyba bardziej pasuje właśnie ten kolor do pomieszczenia, ale srebrny robi większe wrażenie. Jak dla mnie to 50 na 50.

Bluray Onkyo np. ma ciut inną fakturę jak nowe Onkyo ampli. Niemal nie do odróżnienia, ale jest inna.
Teraz kupiłem sieciowca z CD Onkyo i zobaczymy jak to będzie się miało do reszty.
Ogolnie srebro zawsze lepiej sie prezentowalo lecz jak kto woli. Czarny bedzie zawsze pasowal do wszystkiego. Ja mam zle doswiadczenia z playerami Onkyo takze sobie odpuscilem ale zycze powodzenia.

Do góry