Którą kupić???

Którą grę na PS3 Byście kupili???

• Total voters
    0

dienekes' shade

New member
Hipotetycznie, kupiłbym - MGS 4. Dlaczego hipotetycznie? Bo już ją kupiłem :mrgreen: To fantastyczny tytuł! To już nie jest gra, to legenda :krol: Fabuła, grafika, animacja, dźwięk...epickie :eek:k:

Gdyby aniketa pozwalała na większy wybór - zaznaczyłbym jeszcze Uncharted i GT5:p (Uwaga! Dla pełnej satysfakcji, wymaga jest konkretna kierownica!).

dienekes' shade

New member
Szczerze? Może powinieneś :p Ja np. nie wiem, czy oczarowały Cię sztampowe, nudne i powtarzające się misje, czy wyzierająca z ekranu pixeloza? :mrgreen:

dienekes' shade

New member
Hehe :D Ten post miał żartobliwy ton, choć faktycznie, mógł jawić się jako zalążek kolejnej polemiki "na temat". Nie to było moją intencją.

Pozdrawiam

Mozart 18

New member
Witam!
Co myślicie o?:
1. The Bourne Conspiracy
2. Def Jam: Icon
3. Ninja Gaiden Sigma
Bardzo ciekawią mnie te tytuły... Czekam na Waszą odpowiedź.
Pozdrawiam.

Ogr

New member
Bez reklam
Prócz Ninja... te dwa to gnioty ,tego jestem pewien ;)Nie grałem w MGS4 ale to pewna gra ,poza tym Uncharted: Drake's Fortune jest git:)
P.s gdzie podziałeś COD4:D

Ostatnia edycja:

Mozart 18

New member
Ogr napisał:
Prócz Ninja... te dwa to gnioty ,tego jestem pewien ;)Nie grałem w MGS4 ale to pewna gra ,poza tym Uncharted: Drake's Fortune jest git:)
P.s gdzie podziałeś COD4:D

Hehe... W COD4 gram już od dawna na PC. Na konsolę nie chcę kupować tego samego. Mógłbyś coś więcej napisać o Ninja Gaiden Sigma? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.

dienekes' shade

New member
Na PS Store jest demko NGS'a do pobrania. Polecam przetestować tę grę przed zakupem. Teraz można ją wyrwać za 115 złych, więc za darmochę :D Co prawda, grałem w nią tylko trochę, ale te 60 FPSów obłędnej animacji i piękne 1080p zasługują na rekomendację :eek:k:Moim zdaniem, warto mieć tę pozycję w kolekcji.

Ogr

New member
Bez reklam
Ninja Gaiden Sigma jest to ta sama ninja w jaka grałem na xbox 1,tylko grafa HD:) Nie jest prostą grą ,przynajmniej ja się natrudziłem :mrgreen:
W sumie nie grałem w sigme tylko demo ,ale wszystko jest to samo ( w demie)Napewno granie z taką jakoscią obrazu jest nieporównywalne z SD .

Ostatnia edycja:

dienekes' shade

New member
Dokładnie tak, NGS to ulepszona wersja z konsoli MS okraszona grafiką Full HD. Wygląda pięknie. Demo zawiera min. jesienną scenerię - opadające liście...rewelka :krol: I owszem, jest to jeden z bardziej wymagającyh tytułów, o legendarnym wręcz stopniu trudności.

-AS-

New member
MGS4, COD4, GTA4, etc. to wszystko są b. dobre gry (nie wątpię, mimo tego, że nie we wszystkie z nich grałem), ale jakbym miał być obiektywny i oceniać gry po tym ile czasu w jaką włożyłem i ile czasu dana płyta z mojej kolekcji siedizała w napędzie PS3, to zwyciężca jest tylko jeden... GT5P (a to nawet nie jest pełna gra). Mam ją od grudnia i od tego czasu gram (praktycznie bez przerw). Aktualnie wykręcając czasy na TT. Teraz są już przeceny i europejską wersję można kupić tanio.

Nie głosowałem jednak w ankiecie, bo nie czuję, aby moje zdanie było ani obiektywne, ani wnoszące cokolwiek do tematu. Jestem nietypowym graczem, fanem realizmu w grach i większości tytułów, które podobają się ludziom, bym nawet nie tknął.

Pozdrawiam

Masta_J

Active member
Bez reklam
Wybaczcie ale musze to z siebie wyrzucic i sorry AS, ze padlo na Ciebie.

Jakim to fanem realizmu w grach jestes skoro do porzadku dziennego przechodzisz nad brakiem zniszczen w GT5P?
Gdzie tu jest jakikolwiek realizm?

Dla mnie kazda gra, ktora ma zniszczenia jest bardziej realna niz GT5P.

Wiem, wiem realny jest model jazdy itp. ale to nie jest wszystko jesli chodzi o realizm w grze - po prostu.

Pozdrawiam,

dienekes' shade

New member
O maszzzzz...."here we go again" :rolleyes:

Masta, Ty znowu to samo, więc i ja się powtórzę. GT5:p jest symulatorem JAZDY, a nie wypadków!!!! Zatem, reazlim w tym tutule, mierzmy MODELEM JAZDY, bo gra jako SYMULATOR JAZDY ma odzwierciedlać to, jak auto JEŹDZI, a nie jak i czy w ogóle, ROZPI***ALA się na bandzie lub innym uczestniku wyścigu. Celem gry JEST JAZDA, a NIE jej tragiczny koniec na szrocie. Zrozum to w końcu, rozpoznaj na co położony jest nacisk. Co z tego, że w GRID są moco przesadzone zniszczenia? Realizm? Akurat! To paskudny arcade, który nie dorasta do pięt produktom Polyphony Digital.

Heh, zabawne, że cały świat atakuje GT5:p za brak zniszczeń. Przyczyna jest prosta - NIC INNEGO na tę grę nie macie, a nie możecie znieść tego, że to excluziv PS3.

Over & out, w tym przedmiocie, rzecz jasna.

-AS-

New member
@Masta_J

Jestem fanem realizmu w grach i moim zdaniem nie ma bardziej realistycznych wyścigów na żadną platformę, niż GT5P (i bardzo bym prosił fanów Forzy o wstrzymanie się z atakami na moją osobę - napisałem wyraźnie - "moim zdaniem"). Brak zniszczeń? Hmm... za przeproszeniem, ale co ma piernik do wiatraka. Zgadzam się z Dienekens' Shade - symualcja wyścigów jest symulacją jazdy wyścigowymi samochodami, a nie ich rozwalaniem. Nie ruszają mnie zniszczenia, szczerze mówiąc. Jak będą zniszczenia, to dobrze, ale pod warunkiem, że model jazdy jest dobry. Najpierw model jazdy - potem dodatki. W GT5P widzę to właśnie w takiej kolejności. Możesz mnie krytykować ile chcesz, ale ja zdania nie zmienię.

Piszesz, że dla Ciebie każda 'gra', która ma zniszczenie, jest bardziej realna niż GT5P. Bardzo dobrze, cieszę się. Tylko GT5P to nie jest gra, to jest Prolog, czyli wstęp do pełnej gry (a i tak jest pełniejsza, niż niejedna pełna gra). A zniszczenie będą na jesień, PD już to obiecało dawno.

Proponuję nie rozmawiać o GRID w tym samym akapicie, w którym piszemy o realizmie, bo jedno z drugim nie ma nic wspólnego.

Pozdrawiam serdecznie

Masta_J

Active member
Bez reklam
To myśmy już na ten temat rozmawiali? ;)

Model jazdy a nie model wypadków, hmmm - to są rzeczy NIEROZERWALNIE ze sobą związane.
Sporóbuj przejechać się takim furakiem z GT5P w rzeczywistości - każda banda jest Twoja itd.
I jeśli ma być realizm to musi to oddawać.
To właśnie nazywam realizmem.

Ja wiem, że w gierce sobie śmigacie idealnym torem jazdy w tunelach aerodynamicznych itd. ale z realizmem nie ma to kompletnie nic wspólnego - polecam w realu 600 KM z napędem na tył z powyłączanymi wszelkimi mechanizmami czyli tzw. wersja PRO 8)
Ruszyć jest ciężko a co dopiero utrzymać to w zakręcie 200 km/h kiedy przy depnięciu jeszcze wgniata w fotel a dupa szaleje po drodze.

I bynajmniej nie chodzi mi o żaden tragiczny koniec na szrocie, mam nadzieję, że rozumiecie.

Po tym na co położono w tej grze nacisk właśnie stwierdzam, że do realizmu jest jej niestety bardzo daleko.

I ja nie atakuję wcale GT5P żeby to było jasne :)
Odnoszę się do tego co zostało do niej dorobione ideologicznie - czyli do realizmu.
Smaga mnie, że to exclusiv na PS3 bo ja mam PS3 :D i nawet przez dwa dni grałem w tą gierkę.
Mogłem ją kupić będąc w UK ze 15 funiaków ale szkoda mi było aż tyle wydać na coś takiego :)

@AS
Mi nie chodzi o krytykowanie Twojej osoby, próbuję cały czas odnieść się do tego realizmu dlatego rozmawiam z fanami realizmu :) ale niestety w ogóle mnie Wasze słowa nie przekonują.

Co do modelu jazdy to powiedzmy, że jest realny.
Ale na tej zasadzie nie można mówić o realiźmie całej gry.

Proponuję w ogóle tutaj nie rozmawiać o GRID bo pytałem o GT5P :)

Dziękuję za Wasze wypowiedzi i pozdrawiam,

-AS-

New member
Masta_J

To nie jest miejsce na takie dysputy, wątek o GT5P jest gdzie indziej. Ja wyraziłem swoje zdanie i mam do tego prawo. Nie jest dla mnie ważne, szczerze mówiąc, co na ten temat myślisz - nie obrażając Cię - nie jest dla mnie ważne co, ktokolwiek myśli na ten temat. Mi się podoba, lubię grać w tą grę i uważam, że jest realistyczna. Jeżeli myślisz inaczej, to trudno.

Za każdym razem, gdy ktoś krytykuje tą grę, wymienia 'brak zniszczeń', jako główny powód. Ciekawe co będą krytykować, jak zniszczenia już będą (nie wierzę, że nagle polubią tą grę - bo są zniszczenia).

Wątek jest na temat - 'co kupić?' Kilka osób wcześniej wyraziło swoje zdanie i nikt nie analizował - dlaczego mają takie, a nie inne. Jedni lubią galaretkę, inni golonkę, a ja lubię GT5P, kropka.

Do OP - jeżeli jesteś fanem gier wyścigowych, lubisz dobry, ale trudny do opanowania model jazdy, masz zacięcie i chcesz zobaczyć, jak wszystkie gry na PS3 powinny wyglądać, to powinieneś kupić GT5P - takie jest moje zdanie (szczególnie, że kosztuje połowę tego, co pełne gry).

@Mozart18
Mam w domu F1 CE - bardzo dobrze odwzorowane tory, model jazdy lekko arcade'owy, ale dający się lubić, gra daje dużo radości do momentu kiedy się nią nie znudzisz - potem, ciężko do niej wrócić; trochę nieaktualne nazwiska kierowców (na Kubice nie licz). Gra ma już rok, więc myślę, że można ją dostać w dobrej cenie - np. używaną.

Pozdrawiam

Do góry