Bardzo ładnie się to prezentuje, co do "narośli" to widzę, że coraz ciekawsze pomysły się tworzą
. Mi się wydaje, że koło jednego przycisku bocznego jakimś cudem jest "SD". Swoją drogą popatrzcie, że na różnych zdjęciach są w mniejszym rozmiarze te piloty, koło telewizorów, tylko co jeden to inny. W każdym razie to by było kiepskie rozwiązanie, bo jeśli już dodawać guziki, to co szkodzi nowy rządek we właściwym pilocie, jednak patrząc na jego obecny rozmiar.. (porównajcie do ręki trzymającej)
Obraz (na porównaniach) rzeczywiście lepiej wygląda (jak się przyjrzeć), ale to wiadomo - na porównawczych zdjęciach tak już być musi. Mnie bardziej ciekawi jak się spisze to nagłaśniane "pierwsze na świecie ruchome 1080lini w poziomie".
Hm, w linku na dole są odnośniki do innych stron, gdzie jest wszystko dokładnie opisane, tylko że i u mnie tłumaczy tylko do pewnego momentu, i nie ukrywam, że wolałbym to poczytać po naszemu, ewentualnie po "nietranslatorowatym" angielskim
, mam nadzieję, że wkrótce będzie mi to dane.
Co do ceny, to wyszukałem kursy i 1 PLN - 25.572 JPY, czyli cena najtańszej opcji - TH-P42G1 w przeliczeniu wynosi około 10k PLN, co budzi większe nadzieje na ceny u nas, niż modele Z1, których przeliczenie w innym temacie wynosiło ponad 20k PLN, no ale za nowości (1cal szerokości, bezprzewodowe - pomyślcie o ile taniej wychodzi taka maskownica
) się nie od dziś płaci.
Aha, parę dni temu natknąłem się na artykuł, że można już zamawiać w Brytani na jakimś serwisie X1(0) (sam nie wiem, X1 czy X10, co strona to inaczej, w każdym razie to ten jedyny nowy model HD Ready), by dostać go właśnie na samym początku marca - cena w przeliczeniu funtów na złotówki za model 42 calowy - 3500zł.
Oczywiście, by nie było nieporozumień, chyba oczywiste (mam nadzieję!), że przedział cenowy dla naszego państa będzie nad tym brytyjskim, i liczę, że jak najniżej pod japońskim
.
I jak z tym prądem, bo już zupełnie się gubię - tutaj znowu PZ85 używa 438W (u nas max miał być ok. 385), a w dodatku nad nimi wywieszka "ECO", mam nadzieję, że dotyczy tylko modelu G1? Straszne z tym zamieszanie.
Jak myślicie, jak to będzie z tym "Amazon - video on demand"? W Polsce będziemy też to mieli, a zamieszczane filmy będą zaopatrzać w szeroką gamę napisów i lektorów? A może będzie się wybierało preferencje i region i na tej podstawie będą dostępne napisy oraz lektor? Czy może będzie się trzeba osobno zaopatrzać (co by było baaardzo kiepskim rozwiązaniem). A może nie będzie dla nas takiej możliwości, bądź też ktoś się wysili (jakaś nowa firma/alternatywa owego Amazona) i zastąpi to czymś innym (dla poszczególnych krajów)? Chyba trochę namieszałem
. W moim odczuciu najlepsza by była ogólna dostępność do Amazona, i żeby chociaż te napisy udostępniali.
Jestem bardzo ciekaw. No, i ważne jaka będzie tego cena, bo chyba bym sobie coś zrobił, gdyby taniej wychodziło podskakiwać pod wypożyczalnię..
MJot - popieram.