Koncerty na BD.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ilu to już artystów kończyło swoją karierę koncertową, widzę tu marketing i tyle.
Zmęczyła się biedna, odpocznie kilka lat i wróci ponownie.
Zresztą nikt za nią nie będzie (chyba) płakał? ; )

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Armanig rozumiem można nie lubić jej :) luzik - ale nie podlega dyskusji jedna rzecz patrząc ile lat śpiewa, a ile płyt sprzedała to chyba coś o tym świadczy.. wiele gwiazd światowych które śpiewało po xx lat nie sprzedało w połowie tyle płyt co ona.. a jak do tego doliczymy ile ona ma tych płyt to wtedy już zabija całkowicie te które mają 3-4 razy więcej płyt i mniej ich sprzedało..Bilety na jej koncerty bywało ze były sprzedawane w kilkadziesiąt minut od momentu kiedy była taka możliwość.. to tylko kilka gwiazd na świecie czymś takim może się pochwalić. Kiedyś mówili w tv nie będę pisał dokładnie ale na pewno jest w pierwszej dwójce na świecie najbogatszych wokalistek i zarobiła to na tych kilku płytach, koncertach i kontraktach i nie za wygląd, nie za sesje zdjęciowe z tyłkiem na wierzchu itp. jak to bywało przy wielu wokalistkach ... tylko za to jak ludzie pokochali jej głos..

Choć oczywiście nie każdemu jej muzyka musi pasować.. ale to już inna bajka :- )

Mi ostatnio ktoś z tego forum zaproponował żebym tych Gości posłuchali kupiłem płytkę i jak dla mnie chłopaki dają radę ... a patrząc że to młodzi ludzie i jeszcze ich głos się rozwinie to...

zobaczcie jakie miejsce urokliwe sobie wybrali na teledysk..

https://www.youtube.com/watch?v=XMV3h9F6jq4

https://www.youtube.com/watch?v=HxOusn13fqE

A co Wam pewne ujęcia z tego teledysku przypominają ?? :- )

https://www.youtube.com/watch?v=w1f6o1HQBvg

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek, ja nic do Adele nie mam, ale nigdy bym nie kupił skrzynek czy elektroniki pod nią.
Zwyczajnie Adele jest mi obojętna. Ma oczywiście głos i talent, ale ma go też Biber.
Też zarabia i też jest na swój sposób utalentowany.
Podobnie jak discopolowiec Zenek Martyniuk.
Zarabiają kupe kasy? Zarabiają. Przebili ilością sprzedanych biletów innych wykonawców? Przebili.

Już Ci nie raz pisałem, że dla mnie kasa czy stan konta nie ma znaczenia.
To o niczym nie świadczy.

Ja wolę od Zenka muzykę Grechuty, który nawet się nie zbliżył statystykami do Zenka. Tak jak wolę twórczość Freddiego Mercurego od Adele.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Oczywiście to kwestia gustu, kto jaką muzykę lubi i tu kasa nie ma żadnego znaczenia.. a przypadku Adele to już żadnego nie ma znaczenia kiedy kobieta przy kilku płytach zarabia na nich tyle co inni nie są w stanie sprzedać połowę tej ilości przy xxx razy więcej wydanych płytach.. o kasie wspomniałem tylko dlatego że przy wielu wokalistkach kasa również wiąże się z pewnymi sesjami zdjęciowymi i pochodnymi od tego.. .. a w przypadku Adele nie wchodzi w to grę i to co zarobiła to tylko dzięki śpiewaniu i pochodnych od tego śpiewania..

A jeśli chodzi o nasz rynek rodzimy to wiele wokalistów jest co nie ma połowy tych pieniędzy co powiedzmy Z. M. a których cenię o 3 klasy wyżej.. np wspomniany Grechuta, ŚP Zbyszek W. i wielu innych którzy kasy mega się nie dorobili bo nie ma pobytu na taki rodzaj muzyki jak jest na disco-polo.. Ja o tym Zenku trochę pisałem bo osobiście cenię go za to jakim jest skromnym człowiekiem a przynajmniej takim się wydaje być ale jego wokal to dla mnie jest tak masakryczny - nawet nie chcę porównywać tego... ale potrafi zagrać np na gitarze co wielu jego kolegom po fachu z disco polo nie idzie to najlepiej lekko mówiąc.. dyskietkę wkładają i jadą chłopaki.. a coś o tym wiem..

Tylko między tym wszystkimi wokalistami i ich pieniędzmi jest jakość głosu jaki posiadają Ci ludzie do takich głosów jak ma np Adele, ŚP W. Houston ( to kolejna która miała sprzedanych kiedyś około 200 mln płyt) a umarła jak dobrze pamiętam chyba w 2012 roku.. C. Dion - na której koncerty bilety potrafią być wykupione na pół roku do przodu.. - to są fakty .. to są głosy, które ludzie uwielbiają na całym świecie.. w tym i moja skromna osoba.. To tak jak męskie głosy lubię wspomnianego przez Ciebie np. Frediego M. czy G. Michaela ( mam kilku jeszcze innych na liście)- to są głosy nie do powtórzenia.. to są jedyne w swoim rodzaju.. Dla tego jak mogę gdzieś posłuchać na odpowiednim sprzęcie to i takie płyty zabieram bo to coś niesamowitego dla mnie móc usłyszeć takie głosy na fajnym sprzęcie..

Nie wspominam o głosach tenorów bo to już zupełnie inna bajka.. a których też czasem słucham..

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Przymierzam się do zakupu ich koncertu tylko nie wiem który .. :- ) troszkę tak na YT posłuchałem i podchodzi mi trochę ta muzyka :- ) może jakaś rada.. który z wydanych koncertów na BR ich jest najlepszy... ewentualnie coś na CD.. na Cd to najchętniej bym kupił np The best albo coś w tym stylu..
Kiedyś o niej czytałem Ona jest z mojego rocznika ... Holendrzy mają kilka fajnych wokalistów, muzyków.. choćby jej rodak Andre RIEU... jak lubisz takie klimaty to też polecam.. ja niedawno z polecenia Kolegi z tego forum zakupiłem płytkę CD i naprawdę fajna sprawa.. ale to inne klimaty.... trzeba to lubić .. jeszcze jedną na 100% kupię .. najlepsze jest to że jeszcze 5 lat temu nigdy bym nie powiedział że coś takiego będę słuchał.. :) a teraz naprawdę sprawia mi to radość.. jak słucham czegoś takiego.. czy takich wykonawców jak. A. Bocelli, czy choćby S. Brightman...

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Lolek
Bierz Black Symphony bluray- najlepszy.

Armanig
Kawałek z van buurenem tylko potwierdza, że ta laska ma niesamowity głos i talent.

Brzmienie cięższe Within Temptation z jej łagodnym głosem to orgazm dla uszu.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pakolo własnie oglądam go na YT i przymierzam się do zamówienia :- ) Masz ten koncert ? ON jest nagrany w "zwykłym" DTS ?A pod względem obrazu tez daje radę na BR?

Ps . zamówiłem koncert :- )

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Lolek
Tak mam go. O ile się nie mylę to jest tam DTS 96/24. Nie ma mnie w mieszkaniu więc pewnie już Ci dojdzie płytka zanim sam sprawdzę:)
W każdym razie gra fajnie w 5.1.

Pod względem obrazu jest spoko. Wejście jest czarno-białe, ale już 2 kawałek i reszta w kolorze.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na razie mi napisali że nie mogą zrealizować zamówienia .. :- ) może w empiku zamówię. Wydaje mi się że jest ścieżka dźwiękowa w DTS -sie..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mam nadzieję że dźwiękowo jest ok i sam DTS da radę :- ) zamówiłem gdzie indziej ale dobrych kilka dni trzeba czekać, ale to nie ma znaczenia..

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Lolek
Bierz Black Symphony bluray- najlepszy.

Armanig
Kawałek z van buurenem tylko potwierdza, że ta laska ma niesamowity głos i talent.

Brzmienie cięższe Within Temptation z jej łagodnym głosem to orgazm dla uszu.

Potwierdzam - bierz Black Symphony. Może sama jakość obrazu i dźwięku, nie są najwyższych lotów, ale i tak wypada dużo lepiej od podłego wydania Let Us Burn.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Taa Let Us Burn skiszone na maksa, Black Symphony brzmi fajnie.
Ogólnie polecam dyskografie:)

Jeżeli lolek chcesz fajny koncercik gdzie dźwięk lata po pokoju to bierz w ciemno Schillera - Atemlos albo Sonne albo Zeitreise, te koncerty miażdżą. Świetna muzyka, genialnie zrealizowana w DTS HD+ gra świateł i gościnnie występujący artyści, jednym słowem MIAZGA.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jeszcze na cd sobie kupię Hydre - trochę drogo chcą ale trudno.. przeżyję. Podobno na RP bardzo mało jest egz. WT tego albumu i w necie z Niemiec ściągają :- )

Do góry