Koncerty na BD.

lobos

New member
Bez reklam
A co powiecie na Patrycję Markowską "Na żywo" zapis z koncertu CD+DVD w Matrasie za 42,50zł?
Zastanawiam się czy to będzie dobrze wydane?
Cena jak za 2 płytki świetna.

Henry

Active member
Bez reklam
A co powiecie na Patrycję Markowską "Na żywo" zapis z koncertu CD+DVD w Matrasie za 42,50zł?
Zastanawiam się czy to będzie dobrze wydane?
Cena jak za 2 płytki świetna.
Kult na BR za 12,90....to chyba lepsza cena ;)
a o samym wykonawc(zyni) się nie wypowiadam, bo pewnie znajdą się i tacy, dla których to może być kosmiczna cena :D

lobos

New member
Bez reklam
Chciałem poznać Waszą opinię ;-)
Czyli jednak na dzień dzisiejszy koncerty to blu?
W przypadku w/w płyty to DVD jest dodatkiem, bo sama CD kosztuje niecałe 40zł. więc tak jakby DVD gratis ;-)

Henry

Active member
Bez reklam
Można wiedzieć gdzie ?

Za 19,90 kupiłem w MM

Widzę, że obecnie cena to 29,90 w e-sklepie MM, ja kupiłem za 12,90 i przez długi czas za tyle był, masa tych płyt leżała w koszach. Zobacz, może znajdziesz poniżej 20 zł
MTV Unplugged, Kult- sklep MediaMarkt.pl

Chciałem poznać Waszą opinię ;-)
Czyli jednak na dzień dzisiejszy koncerty to blu?
W przypadku w/w płyty to DVD jest dodatkiem, bo sama CD kosztuje niecałe 40zł. więc tak jakby DVD gratis ;-)

Jeśli lubisz córkę Pana z Perfectu, to możesz kupić i ocenić czy warto
A co do koncertów, to niektóre wydania DVD są całkiem dobre i nie ustępują wydaniom na BR, to, że coś jest wydane na BR, nie oznacza dobrej jakości. Ale fanom to nie przeszkadza ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jako, że zastój w temacie, to dziś dwa koncerty, które łączy ta sama gwiazda - Kylie Minogue.

“Kylie Minogue: Aphrodite Les Folies - Live in London”: English: LPCM 2.0, English: DTS-HD Master Audio 5.1, English: Dolby Digital 5.1

View attachment 11786

“Kylie Minogue: Kiss Me Once - Live at the SSE Hydro”: English: LPCM 2.0, English: DTS-HD Master Audio 5.1, English: Dolby Digital 5.1

View attachment 11787

Od strony technicznej mogę powiedzieć, że oba koncerty prezentują się jednakowo. To znaczy nie jest to coś wybitnego, ale jest bardzo dobrze. Oprócz samej Kylie, oba koncerty łączy ze sobą osoba reżysera. Mimo to, oba są zupełnie różne, prezentujące różne wizje reżysera. Ale i z różnym skutkiem. I tu właśnie jest chwila, na porównanie obu koncertów.

Koncert „Aphrodite…”, jak można się domyśleć, to koncert tematyczny, osadzony w klimatach starożytnej Grecji. I właśnie z tego powodu, jak dla mnie, ten koncert jest monotonny, aby nie powiedzieć nudny, gdyż od początku do końca wszystko jest takie samo. Dodatkowo na minus zaliczyłbym sposób realizacji tego koncertu. Właściwie, całe to widowisko przedstawiane jest ujęciami z dużych odległości. Oglądając ten spektakl, odnosi się wrażenie jakby najważniejsza była scena ze swymi dekoracjami. Nie ma zbyt wielu zbliżeń, najazdów kamerą. Króluje ogólny plan. Nawet sama Kylie jest tu mało widoczna.

Natomiast „Kiss…”, to już zupełnie inne doznania. Jak sugeruje tytuł koncertu, ogólnie króluje delikatna erotyka, co z pewnością przypadnie panom do gustu. ;) Dopiero tutaj Kylie jest właściwie „wyeksponowana”. Wreszcie możemy zobaczyć ją w pełnej krasie i w świetnej formie. A jest na co popatrzeć. I nie chodzi tutaj tylko o nią samą, ale o cały koncert. Urozmaicony, ciekawszy od poprzedniego, po prostu lepszy.

Tak więc, jeśli ktoś byłby zainteresowany koncertem Kylie, to z tych dwóch, zdecydowanie polecam „Kiss Me Once - Live at the SSE Hydro”.

Hej czy może kawałki z tego koncertu lecą na tv Samsunga w marketach - to jest to samo?

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Wiesz. Dawno nie „szlajałem” ;) się po marketach, więc nie wiem czy to któryś z tych koncertów. Rozumiem, że pytasz o koncert „Kiss Me Once”. To całkiem prawdopodobne, gdyż jest to ostatni koncert Kylie z trasy – „Kiss Me Once Tour” 24 września 2014 – marzec 2015 (Europa, Australia).
Jak pisałem, bardzo fajny koncert.

PS.
Może tak. Jeżeli tło sceny stanowi podświetlona konstrukcja, przypominająca rusztowanie, to jest to właśnie ten koncert. :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Może tez być tak że to taka zbieranina była w tej reklamie... w każdej z tych piosenek była inaczej ubrana :) ale to raptem tam było powiedzmy z 5-6 utowrów... w urywkach oczywiście..

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Może tez być tak że to taka zbieranina była w tej reklamie... w każdej z tych piosenek była inaczej ubrana :) ale to raptem tam było powiedzmy z 5-6 utowrów... w urywkach oczywiście..
To może być ten koncert. Bo co dwie, trzy piosenki jest przebieranka.
Czyżbyś był zainteresowany? :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja jak ja bardziej myślę o żonie - ja nie słucham takiej muzyki ale popatrzeć zawsze można :) jak będa jakieś urodziny to zawsze jako dodatkowy prezent można kupić ...

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Ja także nie jestem entuzjastą wszystkich gatunków muzycznych i wykonawców. Jednak, staram się słuchać wszystkiego. No, prawie wszystkiego. Bo są „gatunki muzyczne”, których nie trawię. Chyba jak każdy? ;) Mam sporo różnych koncertów i to niekoniecznie swoich ulubionych wykonawców. Np. Lady Gaga. Każdy zna tą Panią i wie, co sobą reprezentuje. Jednak jest koncert z jej udziałem, który może „wstrząsnąć” jej odmiennością - „Lady Gaga i Tony Bennett - Cheek to Cheek”. Ale to tylko dla koneserów. Nie jestem fanem tej Pani a tym bardziej tego Pana. Ale w połączeniu z obrazem, odbiera się to całkiem inaczej.

Ostatnia edycja:

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Kolego @lolek126. Widziałem miks piosenek Kylie na TV Samsunga, o których pisałeś. Tak. To jest koncert z trasy „Kiss Me Once Tour”. :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dzięki za info:) jeśli to jest z tego koncertu co masz Br wygląda to na dobre widowisko.

gerus6

Active member
Bez reklam
lolek126 jak chcesz żonie zrobić niespodziankę to polecam 2 koncerty na blu-ray zespołu Il Divo, moja sikorka jest zachwycona.

Do góry