Zaliczyłem koncert zespołu Dżem 35lecie na BR i zacznę troszkę inaczej, dotychczas uważałem że nic dłuższego od rozszerzonych wersji LOTR czy Hobbita to nie obejrzę, a jednak stało się koncert Dżemu trwał 3 godz.. 38 min… J Pod względem technicznym – dźwięk bardzo fajny i nie ma powodu rodzima grupa czego się wstydzić w stosunku do zespołów zagranicznych które nagrywają swoje koncerty na BR. Pod względem obrazu też jest spoko (wiadomo że nie jest to jakość jaka jest w bardzo dobrych wydaniach filmów ) ale jest naprawdę dobrze… Sam koncert bardzo fajny – miło się patrzy że są ludzie na takich koncertach w bardzo różnym wieku (szczególnie mam na myśli tych młodych) którzy słuchają takich kapel, a nie tylko np. Margaret itp…
Osobiście ja kilka utworów bym zamienił ale to kwestia gustu – mi najbardziej zabrakło ….”w życiu są tylko piękne chwile”, fajny pomysł że połączyli typowy koncert z małą orkiestrą symfoniczną a nawet był zespół orkiestry dętej która zagrała moją ulubiona piosenkę Dżemu Autsajder i biorąc pod uwagę, że to taki koncert to jestem w stanie to wybaczyć, choć na 40 lecie mam nadzieję, że ta piosenka zabrzmi w oryginale… choć swój klimat to wykonanie miało patrząc co działo się na estradzie.
Reasumując każdy kto lubi Dżem to takiej osobie polecam ten koncert.
Osobiście ja kilka utworów bym zamienił ale to kwestia gustu – mi najbardziej zabrakło ….”w życiu są tylko piękne chwile”, fajny pomysł że połączyli typowy koncert z małą orkiestrą symfoniczną a nawet był zespół orkiestry dętej która zagrała moją ulubiona piosenkę Dżemu Autsajder i biorąc pod uwagę, że to taki koncert to jestem w stanie to wybaczyć, choć na 40 lecie mam nadzieję, że ta piosenka zabrzmi w oryginale… choć swój klimat to wykonanie miało patrząc co działo się na estradzie.
Reasumując każdy kto lubi Dżem to takiej osobie polecam ten koncert.
Ostatnia edycja: