Koncerty na BD.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida ja Ci powiem szczerze że dla mnie ona teraz jest ładniejsza niż jak zaczynała śpiewać :) świetnie wygląda, świetnie się porusza, głos też niczego sobie ...

Kylie przesyła Ci buziaki :-D:wink:

giphy.gif

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Miałem okazję obejrzeć samemu koncert Kylie Minogue( bo to dodatek do głównego prezentu dla żony) teraz już więcej mogę powiedzieć..... na 100% to co pisałem wcześniej że pod względem jakości czyli audio i video jest na wysokim poziomie, wiadomo tam gdzie mniej światła obraz jest gorszy ale to normalne dla dobrego obrazu tak potrzebne jest światło jak dla nas ludzi tlen do życia. Generalnie jako widowisko koncert jest dobry myślę że nawet tak jak ja nie jestem fanem takiej muzyki można sobie obejrzeć a tym bardziej że naprawdę oglądając Kylie Minogue w różnych strojach bez względu czy jest ubrana skąpo czy w sukni to wygląda zjawiskowo i chce się patrzeć na tę wokalistkę…. Pomimo że lubię czekoladę to chętnie zamieniłbym czekoladki na jej ciało i chrupał :) kawałek po kawałku  Także generalnie polecam koncert i jak żony Wasze lubią taką muzykę to możecie śmiało kupić, a przy okazji dla swoich oczu zrobicie sobie prezent.

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Witam
Kolego @lolek126. I właśnie o to chodzi.
Zacznijmy słuchać i oglądać koncerty, jeśli tylko nadarzy się taka okazja, i nie róbmy tego wybiórczo. Odrzućmy nasze preferencje i uprzedzenia co do zespołów i wykonawców. Bo może się okazać, że przegapimy coś naprawdę wartościowego. I tak, zdaje się, było by w przypadku Kolegi. ;)
Dlatego polecam również koncert, o którym już pisałem - Robbie Williams: “One Night at the Palladium”. Koncert jakże inny, w swej stylistyce. Gwarantuję świetną zabawę i to, że nie będzie rozczarowania. Koncert, który podobał się każdemu, komu go pokazałem. A co do jakości obrazu to twierdzę, że jest nawet lepiej, niż na koncercie Kylie.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj na TV Historia cały koncert Queen z 1986 r w Budapeszcie - super!!!

Jak lubisz ich to warto kupić koncert - nie jest to szał pod względem technicznym ale spoko, a cenowo też można wyrwać za dobre pieniądze.

Adele to mistrzostwo świata jest to co ta kobieta wyprawia, biorąc pod uwagę że ją się słucha za to jak śpiewa bo pod względem urody nie jest to Kylie Minogue.. a pomimo tego jest wielka piosenkarką... tez muszę zakupić jej koncert.

Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
Polecam wydanie blu ray "Roger Waters - The Wall"
Moim zdaniem najlepsza płyta blu ray ostatnich lat (i nie chodzi tu tylko o koncerty ;))
Dźwięk Dolby Atmos (szkoda, że nie mam ale w 5,1 już robi niesamowite wrażenie) są też napisy pl.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiele osób pisze o różnicy dźwięku pomiędzy poszczególnymi amplitunerami pod względem dźwieku, a koncertów na BR czy choćby dvd naprawdę mało osób kupuje tutaj na forum... szkoda.. także kto coś obejrzy to proszę pisać...

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Witam.
Kolego @lolek126. Czuję się nie jako wywołany do tablicy. :wink:
Z naszej korespondencji Wiesz, że mam sporo różnych koncertów. Tak naprawdę, kogo może obchodzić koncert np. Joe Bonamassy czy Shani Twain? Nie oszukujmy się – niewielu. To nie tuzy pokroju Metallicy czy Queen, bo tylko tacy wzbudzają zainteresowanie.
Nie mniej jednak, warto przeczytać.
Joe Bonamassa – “Muddy Wolf At Red Rocks”.

Pozdrawiam.

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Witam.
Co do koncertu Adel, to polecam. Co prawda, to widowisko innego kalibru niż Kylie, bardziej stonowane, lecz głos Adel robi swoje i nie zawiedzie się Kolega, również pod względem jakości.

Generalnie jest tak, że normalnie nie sięgamy po płyty CD wielu wykonawców, bo ich po prostu nie „trawimy”. Jednak ta sama treść muzyczna w połączeniu z obrazem (koncert), daje zupełnie inne postrzeganie tegoż wykonawcy, czy zespołu. I piszę to ze swojego punktu widzenia.

Pozdrawiam.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Notowania Adele widze rosna, czyzby dlatego, ze klnie publicznie niczym szewc? Plyta z koncertu w Albert Hall jest R-rated ;)

Ostatnia edycja:
Do góry