Witam serdecznie. Dostałem od brata na urodziny nowy odtwarzacz cd Denon Dcd 720 ae.
Wszystko było by cudownie gdybym miał to jeszcze do czegoś podłączyć
Od dawna nosiłem się z zamiarem zakupu jakiegoś budżetowego zestawu stereo, ale jakoś tak nie miałem czasu , weny itd.
Brat więc pomógł mi w tym bardzo ...
Do rzeczy.
Potrzebuję kupić kolumny i w wzmacniacz do tego odtwarzacza. Pokój to 20 m2.
Muzyka jakiej słucham jest różna, Rock, Pop, Metal, lata 60, disco lat 80tych, muzyka wokalna. nie słucham techno ani hip hopu. Więc fajnie byłoby jakby kolumny były uniwersalne, choć wiem , że w kwocie jaką chcę przeznaczyć to ciężko będzie.
Brzmienie jakie lubię to na pewno dociążone na dole z solidną podstawą basową (ale dobrze kontrolowaną), ciekawą średnicą i rozdzielczymi wysokimi tonami, ale nie krzykliwymi, ostrymi. Preferuje cieplejsze brzmienie. Może być lekko konturowe.
Na pewno nie lubię suchego, analitycznego do bólu, chudego dźwięku, męczącego.
Znalazłem takie kolumny jak:
Magnat Quantum 675/677
Melodika Bl 40
Klipsch R26F
Może jakieś inne?
No i trzeba byłoby do tego jakiś wzmacniacz dobrać.
Na kolumny chciałbym przeznaczyć max 2000 zł, na wzmacniacz 1200 zł, wiem , że niektóre kolumny które wymieniłem kosztują więcej, ale może mi się uda dorwać je taniej. Najwyżej w ostateczności trochę dołożę.
Pomożecie ?
Pozdrawiam ....
Wszystko było by cudownie gdybym miał to jeszcze do czegoś podłączyć
Brat więc pomógł mi w tym bardzo ...
Do rzeczy.
Potrzebuję kupić kolumny i w wzmacniacz do tego odtwarzacza. Pokój to 20 m2.
Muzyka jakiej słucham jest różna, Rock, Pop, Metal, lata 60, disco lat 80tych, muzyka wokalna. nie słucham techno ani hip hopu. Więc fajnie byłoby jakby kolumny były uniwersalne, choć wiem , że w kwocie jaką chcę przeznaczyć to ciężko będzie.
Brzmienie jakie lubię to na pewno dociążone na dole z solidną podstawą basową (ale dobrze kontrolowaną), ciekawą średnicą i rozdzielczymi wysokimi tonami, ale nie krzykliwymi, ostrymi. Preferuje cieplejsze brzmienie. Może być lekko konturowe.
Na pewno nie lubię suchego, analitycznego do bólu, chudego dźwięku, męczącego.
Znalazłem takie kolumny jak:
Magnat Quantum 675/677
Melodika Bl 40
Klipsch R26F
Może jakieś inne?
No i trzeba byłoby do tego jakiś wzmacniacz dobrać.
Na kolumny chciałbym przeznaczyć max 2000 zł, na wzmacniacz 1200 zł, wiem , że niektóre kolumny które wymieniłem kosztują więcej, ale może mi się uda dorwać je taniej. Najwyżej w ostateczności trochę dołożę.
Pomożecie ?
Pozdrawiam ....
Ostatnia edycja: