Taki, że amplituner po wyjęciu z kartonu jest wykastrowany z basu i nie gra nic poniżej 100Hz. Później się czyta jak to amplitunery nie grają i nie maja basu.
To jest jedna z najważniejszych informacjiTaki, że amplituner po wyjęciu z kartonu jest wykastrowany z basu i nie gra nic poniżej 100Hz. Później się czyta jak to amplitunery nie grają i nie maja basu.
OK więc jestem i chcę się z Wami podzielić tym czego się dzisiaj dowiedziałem, ale zacznę od przyznania się do czegoś. Mianowicie żyłem od roku w wielkiej nieświadomości. Dopiero blackninja mnie uświadomił, że należy dokonać w amplitunerze auto kalibrację bo inaczej nie ma wielu funkcji i basu nawet przy 2 głośnikach. Więc po dokonaniu tej że właśnie kalibracji głośniki zaczęły przyjemnie grać, aż pojawił mi się uśmiech na twarzy. Ale skoro się umówiłem na odsłuchy więc pojechałem. Słuchałem Harman/Kardon AVR370 i Marantz SR6007. Wrażenia takie, że harman mi nie podeszedł, marantz było całkiem fajnie i na tym bym został ale postanowiłem poprosić o wzmacniacz. I tak został wpięty Primare I22 i szczęka mi opadła. Wiem teraz czego chcę i to na pewno nie będzie zmiana ampli tylko będę szukał miejsca na wzmacniacz. O ile się nie mylę to mój pioneek ma wejście main in pod wzmacniacz, jeśli tak to sprawa załatwiona będzie. Ale i tak jest niesmowita poprawa po kalibracji więc dziękuję Ci blackninja, że wyprowadziłeś mnie z tej nieświadomości. Postaram się wkleić zdjęcia, żebyście pomogli mi znaleźć miejsce na wzmak i centralny. Pozdrawiam