Koledzy a co myślicie o Onkyo TX-NR1010

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Myślałem o denon 3313 i denon X3000 - jeszcze nie ma w sprzedaży i ciągle nie bardzo mogę podjąć decyzję.
Pokój to ok 25-30 m 2 ale otwarty na jadalnię, kuchnię i klatkę schodową. razem to ok 50m2. Kolumny to na pewno Klipsch RF 82 II, Klipsch RC 62 II, Klipsch RB 61 II, Klipsch SW-115

lolek126

Well-known member
Bez reklam
1010 to praktycznie to samo co seria 8 tylko jak dobrze pamietam to wiecej wzmacniaczy ma ale i chyba mocowo jest bardzo porownywalny to nie wiem czy ja bym nie wolal kupic amplitunera z serii 8 ...

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Im więcej czytam na tym forum i innych recenzji tym mniej wiem. Już wiem, że jeżeli głównie słucham muzyki to powinienem kupić wzmaka :) stereo. Ale ja bardzo lubię muzykę przestrzenną!!!! I co zrobić? Powinienem kupić ampli, dobre i drogie ale które? Mózg mi już pęka od wyborów i opinii. Help, help, help!!!!

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Im więcej czytam na tym forum i innych recenzji tym mniej wiem. Już wiem, że jeżeli głównie słucham muzyki to powinienem kupić wzmaka :) stereo. Ale ja bardzo lubię muzykę przestrzenną!!!! I co zrobić? Powinienem kupić ampli, dobre i drogie ale które? Mózg mi już pęka od wyborów i opinii. Help, help, help!!!!
Ale dobre stereo da Ci dużo przestrzeni i wypelni dźwiękiem pomieszczenie, a 5.1 tylko do kina i ewentualnie koncertów.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Muzyka to przede wszystkim rock, pop, trafi się też Lady Gaga żony i generalnie popularna. Mam dużą przestrzeń - otwarty pokój na kuchnię i klatkę schodową oraz jadalnię - w sumie ok 50m2

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Byłem już pewny do zestawu Klipsch RF-82 II ale co do amplitunera to ciągle nie mam pojęcia. Teraz w sumie już nie wiem czy te kolumny będą ok?

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Do muzyki, której słuchasz RF82II się sprawdzą. To duże kolumny i będą potrzebowały mocnego amplitunera. X3000 Sobie odpuść bo to odpowiednik Denona 2313. Jeśli Denon to 3313. Onkyo 1010 to już kawał amplitunera. W tej klasie cenowej moim zdaniem kupowanie amplitunera bez odsłuchu jest dość ryzykowne. Za tą kasę wybór jest już duży. Masz Marantza 7007, Yamaha RX-A3020, Nad T757, Arcan avr360, Cambridge Audio Azur 651R......

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
No właśnie i to jest problem. Sam wymieniłeś 6 amplitunerów a ja bym chciał - kup ten i na pewno będziesz zadowolony :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No to kup Marantza i bedziesz zadowolony :)
Marka sprawdzona przez nas, wielu z nas ja ma i chetnie wybiera, opinie po zakupie pozytywne. Wielu z nas robilo tez odsluchy i takie decyzje podjeli. Sa tez inne marki godne zainteresowania, tez chetnie wybierane. Ale Ty oczekujesz konkretnej wypowiedzi, no to masz jeden glos.
Jest muzykalnie, ladnie i przyjemnie. Jak chcesz sie przekonac na wlasne uszy, to nie zostaje nic innego jak ruszyc zadek na odsluchy, ale to przeciez czysta przyjemnosc .. :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tez nie rozumiem czego sie wstydzic odsluchow czy czego? Ja spedzilem tyle na odsluchach godzin ze szal... i niczego sie nie wstydze malo tego troszke musialem na to kasy wydac bo nie wszystko bylo za darmo:) a i tak nie zaluje ...a do pewnego salonu to nawet jedzonko do mnie dochodzilo bo jak siedzialem po 6 - 7 godzin jednorazowo to tak ciezko bez jedzenia :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
armaning, ale niektórzy się wstydzą i potem jest biadolenie :-D
www.ukrytaprawda.com
O tym nie dowiesz się z TV, radia czy gazety..

Sebol, powiem Ci tylko tyle (calkowicie nie na temat) ze artykul na stronce ktora masz w sygnaturze, m.in. dot. jedzenia fast-food jest wysmienity. Tematyke znam od dawna i zaluje ze takie tematy sa bagatelizowane i marginalnie upubliczniane.
Pisze to publicznie, bo mysle ze warto aby jak najwiecej ludzi mialo swiadomosc tego co nas otacza, a nie dowie sie o tym z tv (jak slusznie zauwazyles)
Sorry za OT :)

Ostatnia edycja:
Do góry