Koledzy a co myślicie o Onkyo TX-NR1010

sebol81

Member
Nie chodziło mi o to, że ktoś będzie się wstydzić sprzętu Marantza...
Miałem tutaj na myśli chodzenie na różne odsłuchy :D
Albo taki szary Kowalski pójdzie do sklepu, sprzedawca doradzi to i to, i Kowalski to kupi...

armanig, wiem - o niektórych rzeczach możemy dowiedzieć się tylko z internetu, gdyż z wiadomych względów w TV czy gazecie o tym nie powiedzą/napiszą...

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Stąd czytam różne recenzje i opinie ale nadal nie jestem bliżej decyzji w sprawie amplitunera. Raczej odwrotnie...dalej :)

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Umówiłem się na sobotę na odsłuchy więc dam znać jak to wygląda w rzeczywistości.

WiTT

New member
Bez reklam
dyzio4, pozwolę sobie tutaj zacytować Twoją wypowiedź z innego wątku, bo tu masz swój wątek a chciałbym się spytać ;)
Mam Denon 1713 i do tego zestaw kolumn Roth Audio Oli 30 z subem i napiszę tak...bardzo mi się podobało jak to grało dopóki nie miałem porównania u kolegi. Po tym zdarzeniu cały zestaw wymieniam ale jeszcze nie wiem na co? W sobotę mam umówione odsłuchy więc może będę mądrzejszy (w co wątpię )
chciałbym się spytać co takiego słuchałeś u kolegi, że tak drastycznie zmieniło Twoje spojrzenie na swój zestaw :)
No i jaki sobie zakładasz nowy budżet na coś, czego jeszcze nie wiesz co ;)

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Odsłuch Definitive Technology BP-8040ST i Definitive Technology Mythos STS. Po prostu rewelacja i te kolumny nie potrzebują suba - mają wmontowany wzmacniacz i podłączenie jako sub. Jeszcze jakieś Focale i temu podobne ale to była beznadzieja przy Definitive. Na początek czerwca mam umówione jeszcze Sonus Faber Venere 2.5. To wszystko szło na Onkyo TX-NR5010 i Stereo Marantza. Niesamowite wrażenia.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
No cóż ze mnie taki audiofil jak z koziej... i właściwie to nie widziałem różnicy pomiędzy stereo Marantza a Onkyo 5010. Ale w kolumnach te różnice były już drastyczne. Ogromne wrażenie robi Definitive Technology. te kolumny mają wbudowane głośniki z boku obudowy i suba. Siedzisz na środku a dźwięk wydaje się do okólny - niesamowita sprawa. Poza tym bas i wysokie aż mnie zatrzęsło przy Dire Straits

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
"Money for nothing", szczegoilnie pierwsze 2 minuty, wejscie na bębnach i gitarach to bardzo dobry utwor do testowania ;)
Tak jak piszesz, dobre kolumny (ale musza byc tez bardzo dobre rozstawione) dadzą wypelnienie dźwiekim calego pomieszczenia, i trojwymiarowy efekt sceny, nie tylko w szerz, ale i w głąb sceny ;)

Do góry