Kino w niewielkim pokoju - ratunku bo zwariuje :)

exvigo

New member
Muszę napisać tego posta bo od 2 tygodni szukam czegoś właściwego i prawde powiedziawszy im więcej czytam i myślę to głowa bardziej mnie boli.

Chciałem kupić sobie fajny, nie drogi zestaw do pokoju. 3,5x4m.
W grę wchodzą zestawy 2.1, 3.1 jak i 5.1. Głośniki przednie muszą być niewielkie, półkowe. Max 60 cm wysokości i będą stały obok TV.
Tylne głośniki tym bardziej dyskretne - nie wchodzą w grę na stojakach ( nie miałbym gdzie postawić).

Do kina chciałbym podpiąć xboxa oraz dekoder kablówki -ale fajnie by było, aby oba sprzęty można było używać także bez włączania kina.

W TV mam 2 wejścia HDMI, jedno wyjście optyczne.
Nie zależy mi jakoś bardzo na Blurayu (na razie - ale od pewnej kwoty będę go oczekiwał)

Modele, które brałem pod uwagę do tej pory to :

LG:

HX806SG
HX806CM
LG HB45E

bardzo też podobami mi się pomysł oddzielnego amplitunera czyli
Denon DHT-1312XP (AVR-1312 + SYS 5.1)
Yamaha HTR-3064 (czarny) + NS-P20 (czarny)

a ideałem byłby dla mnie zestaw :
Yamaha BD-S671B, RX-V371B, Prism Audio Onyx 100 (czarny), tylko nie mam gdzie takich głośników wstawić.

Bardzo proszę o rzucenie chłodnym okiem na moje wypociny i doradzenie czegoś, bo coraz bardziej jestem skłonny kupić coś za 350 PLN "na przeczekanie" :)))), bo po prawdzie pierwotnym pomysłem była mini wieża :)

exvigo

New member
zintegrowane kino (wszystko w 1 obudowie) ok 800 PLN (1000 jeśli mnie urzeknie :)

lub

amplituner
glosniki
bluray (opcja)
1500-1800

no chyba, że będzie coś co by było dla mnie ideałem to ok 2000

mors111

Active member
Bez reklam
wg mnie 3,5x4m to już nie jest mały pokój ( patrząc na pokoje w blokach )
kilka dni temu był też temat kina 2.1 i polecono :

Kino domowe LG Blu-ray HX806CM (2243845537) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

pewnie i fajny sprzęt i w miarę funkcjonalny ale w tym pokoju mógłby okazać się za słaby

skoro przednie głośniki mogą mieć tylko 60cm wysokości to pozostają do wyboru tylko monitory i pewnie wszystkie zmieszczą sie w tych gabarytach
ale będzie ciężko coś znaleźć w podanej kwocie aby to przyzwoicie zagrało

ja bym rozważył takli zestaw opart na Denonie :

WEEKENDOWA OKAZJA! DENON AVR 1312 + PRISM 100 KAJT (2238885715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

lub :

WEEKENDOWA OKAZJA DENON AVR 1312 M-AUDIO 9950 KAJT (2243908474) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i koniecznie po jakimś czasie dokupił suba ( Jamo 210 np za 500zł )

i za 2kzł będziesz miał fajny zestaw KD ( pozostaje dokupić DVD lub blu-ray )

exvigo

New member
też myślałem o tym denonie, ale rozmiar głośników dyskwalifikuje oba zestawy (90cm+)

co do LG, kusi mnie - był w neonet na promocji do soboty za 799,-

w jego przypadku braknie mi wejść HDMI w TV i coś trzeba będzie przełączać, no i nie do końca łapię się jak wtedy wszystko połączyć

dekoder do tv po HDMI
xbox do tv po hdmi
kino ->tv hdmi (wymiennie z jednym z dwóch powyższych urządzeń)

tv optykiem do kina (dźwięk z dekodera i xboxa) - tu nie wiem czy to będzie działać - poprosiłbym kogoś o potwierdzenie

Do góry