Muszę napisać tego posta bo od 2 tygodni szukam czegoś właściwego i prawde powiedziawszy im więcej czytam i myślę to głowa bardziej mnie boli.
Chciałem kupić sobie fajny, nie drogi zestaw do pokoju. 3,5x4m.
W grę wchodzą zestawy 2.1, 3.1 jak i 5.1. Głośniki przednie muszą być niewielkie, półkowe. Max 60 cm wysokości i będą stały obok TV.
Tylne głośniki tym bardziej dyskretne - nie wchodzą w grę na stojakach ( nie miałbym gdzie postawić).
Do kina chciałbym podpiąć xboxa oraz dekoder kablówki -ale fajnie by było, aby oba sprzęty można było używać także bez włączania kina.
W TV mam 2 wejścia HDMI, jedno wyjście optyczne.
Nie zależy mi jakoś bardzo na Blurayu (na razie - ale od pewnej kwoty będę go oczekiwał)
Modele, które brałem pod uwagę do tej pory to :
LG:
HX806SG
HX806CM
LG HB45E
bardzo też podobami mi się pomysł oddzielnego amplitunera czyli
Denon DHT-1312XP (AVR-1312 + SYS 5.1)
Yamaha HTR-3064 (czarny) + NS-P20 (czarny)
a ideałem byłby dla mnie zestaw :
Yamaha BD-S671B, RX-V371B, Prism Audio Onyx 100 (czarny), tylko nie mam gdzie takich głośników wstawić.
Bardzo proszę o rzucenie chłodnym okiem na moje wypociny i doradzenie czegoś, bo coraz bardziej jestem skłonny kupić coś za 350 PLN "na przeczekanie" ))), bo po prawdzie pierwotnym pomysłem była mini wieża
Chciałem kupić sobie fajny, nie drogi zestaw do pokoju. 3,5x4m.
W grę wchodzą zestawy 2.1, 3.1 jak i 5.1. Głośniki przednie muszą być niewielkie, półkowe. Max 60 cm wysokości i będą stały obok TV.
Tylne głośniki tym bardziej dyskretne - nie wchodzą w grę na stojakach ( nie miałbym gdzie postawić).
Do kina chciałbym podpiąć xboxa oraz dekoder kablówki -ale fajnie by było, aby oba sprzęty można było używać także bez włączania kina.
W TV mam 2 wejścia HDMI, jedno wyjście optyczne.
Nie zależy mi jakoś bardzo na Blurayu (na razie - ale od pewnej kwoty będę go oczekiwał)
Modele, które brałem pod uwagę do tej pory to :
LG:
HX806SG
HX806CM
LG HB45E
bardzo też podobami mi się pomysł oddzielnego amplitunera czyli
Denon DHT-1312XP (AVR-1312 + SYS 5.1)
Yamaha HTR-3064 (czarny) + NS-P20 (czarny)
a ideałem byłby dla mnie zestaw :
Yamaha BD-S671B, RX-V371B, Prism Audio Onyx 100 (czarny), tylko nie mam gdzie takich głośników wstawić.
Bardzo proszę o rzucenie chłodnym okiem na moje wypociny i doradzenie czegoś, bo coraz bardziej jestem skłonny kupić coś za 350 PLN "na przeczekanie" ))), bo po prawdzie pierwotnym pomysłem była mini wieża