Kino domowe do 3000 zł (skazany na MediaMarkt)

Yadeit

New member
Witam wszystkich.
Do świeżo zakupionego Sony 55HX85 chciałbym dokupić zestaw grający. Zastanawiałem się nad jednym z zestawów Sony:
SONY HTP-STR72010FN STR-DH720B+BDP-S480B+SS-AT5000 (w "NieDlaIdiotów" 2799 zł)
lub
SONY HTPSTR52040HN.YS STR-DH520B+BDP-S480B+SS-AT7000(w "NieDlaIdiotów" 2599 zł)
(Niestety jako "świerzak" nie mogę wklejać linków do innych serwisów)
ale najpierw wolę zapytać o zdanie osoby będące w temacie czy przypadkiem za te pieniądze (do 3000 zł) może mogę kupić coś lepszego. Niestety tak jak napisałem w tytule zakupu muszę dokonać w sieci sklepów MM - w przeszłości próbowałem zwrócić pewnien mocno nieprzemyślany zakup ale zamiast pieniędzy dostałem równowartość w bonach :/

Czy w tej cenie można dostać coś co jednocześnie spowoduje że przy np latających kulach w Matrix'ie uchylenie się będzie działało na poziomie odruchu (chodzi mi o wierność oddania efektu, przestrzeni, 3D w filmach) jak i zapuszcznie Comy, Alice in chance, czy innego dobrego kawałka sprawi że włos się na przedramieniu zjeży? Muszę przyznać że bardzo liczę na dziękowe efekty 3D w filmach, ale jednak na pierwszym miejscu jest jakość muzyki.

Ps. Dopuszczam opcję Zakupu jakiegoś ampli i dwóch przednich kolumn na start, tak żeby z czasem dokupić resztę.
Ps2. Jeżeli to konieczne/kluczowe mogę wrzucić szkic salonu 24m2 (salon z aneksem kuchennym ma 32m2).

Dzięki i Pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie łapię co to znaczy skazany na MM .
Dziś. nawet na raty kupisz w każdym sklepie .
Tak mocne efekty to musiałbyś dołożyć.
Wydałeś modele zintegrowane z uwagi ns wygląd?

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Ja natomiast nie rozumiem tego że coś kupiłeś i nie spełniało Twojego oczekiwania - oddajesz i w zamian dostajesz bony zamiast gotówki. Ja bym powiedział żeby te bony sobie w .... wsadzili. Placiłeś gotówką i żądasz gotówki. Masz 10 dni na zwrot sprzetu bez podania przyczyny lub po kilku ( nie wiem ilu) nieskutecznych naprawach. Powinni zwrócić kasę a nie bony. Bony to można dostać w robocie od szefa na święta:) W kwocie 3000zł jeśli chodzi o ampli do KD i dobre stereo na myśl przychodzi mi tylko jeden ampli. Sprawdzony i zachwalany przez wielu kolegów - Marantz 6006. Napisz do Blackninja bo nie wiem jak teraz, ale akurat miał w tej cenie. Wdł. mnie nic lepszego nie wyczaisz, może jeszcze jakiś HK.

Yadeit

New member
Zakup za bony w MM to jedyna możliwa forma nabycia zestawu Audio w moim przypadku. Zakupem wymienionego modelu TV dosyć podpadłem mojej lepszej połowie ;) Na tyle że na razie mogę zapomnieć o jakichkolwiek zakupach gotówkowo/ratalnych - zostają bony.
Wymieniłem je z dwóch względów: widziałem na jakimś forum wypowiedź że Sony dobrze "gra" z SONY (domyślam się że to bulszit?), dwa, że są to najdroższe zestawy podchodzące pod mój limit finansowy.

Ile musiałbym dołożyć?

@krzysiek1980
Niestety, 10 dni zgodnie z prawem masz ale tylko przy zakupach "zdalnych" - internet, tam gdzie nie miałeś okazji się rzeczy przyjrzeć. Jeżeli wszedłeś do sklepu, wybrałeś i kupiłeś, a na drugi dzień chcesz dokonać zwrotu wtedy tylko i wyłącznie od sprzedawcy/kierownika/innego szefa zależy w jaki sposób zostanie rozpatrzona sprawa - zakładamy że to co kupiłeś nie ma wad ukrytych i zwrot podyktowany jest tym że Ci się nie podoba. Przy tej swojej akcji nawet z jedną Panią mecenas gadałem, podobno i tak dobrze tak to się skończyło bo mogłem zostać z tym co kupiłem - ale to przeszłość, nie ma o czym gadać.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Nie znam sie na prawie ale zawsze mi się wydawało że jak kupujesz, czy to przez internet czy w sklepie masz 10 dni na zwrot. Przecież nie zawsze jest mozliwość przetestowania danego produktu w sklepie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

zpoe

New member
Przyjęcie towaru zakupionego w sklepie stacjonarnym od klienta to tylko dobra wola sprzedawcy - nie ma takiego obowiązku. Zakupy/umowy zawierane "na odległość" tak.
W MM widziałem w miarę przystępnej cenie JBL Studio 180, do tego jakiś ampli HK, Denon a póżniej dokupisz resztę. Tylko pytanie czy Studio 180 i ampli za resztę dadzą radę przy twoim metrażu...

bleys

New member
A ja mam taki pomysł, stań przed kasa w mm poproś kogoś kto będzie stal w kolejce np z tv(czy czymś innym drogim, na Twoje 3000), zapytaj czy płaci gotówka jeżeli tak zaproponuj że zapłacisz za niego i dorzucisz mu 100zł. Najlepiej jakiś młodych ludzi. Góra 5ta zapytana osoba się zgodzi. Tak zrobiłem i za drugim razem się udało i nawet nic nie musiałem dawać kolesiowi:)

Różnica w cenie dobrego kina na necie a w mm wygląda tak, jak 3k do 4.5k zł.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Yadeit

New member
@bleys - z tymi bonami chyba tak spróbuję, dzięki za pomysł. W nocy przyszło mi do głowy jeszcze jedno rozwiązanie. Dotychczas myślałem o kinie do 3k, które w przyszłości zamieniłbym na zestaw z prawdziwego zdażenia (ampli+zestaw kolumn i głośników 5.0/5.1). Teraz teoretyzuję, czy miałoby to sens gdybym zamiast jakiegoś, jak to ktoś stwierdził w innym wątku, plastikowego KD kupił jakieś apli (już pod dzwięk 3D i kino) i na razie parę kolumn np MONITOR AUDIO BX6 (czytałem że mają dobre opinie)? Fakt, to wiązałoby się z pewnymi niemałymi wielorakimi osobistymi konsekwencjami, dlatego pytanie do Was - Czy to miałoby ręce i nogi? Bo jeżeli okaże się że do tych kolumn ampli za 3k nie wyrobi to będzie "bida"...

Yadeit

New member
@blackninja
Podpowiesz czy można do tych głośników dobrać jakiś sensowny ampli do 3000 zł, na którym w bliższo/dalszej przyszłości zbuduję porządne KD (zakup poza siecią MM - zakładam że zamienię te chol@#$ne bony na gotówkę)?

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
@blackninja
Podpowiesz czy można do tych głośników dobrać jakiś sensowny ampli do 3000 zł, na którym w bliższo/dalszej przyszłości zbuduję porządne KD (zakup poza siecią MM - zakładam że zamienię te chol@#$ne bony na gotówkę)?

Możesz jeszcze zobaczyć bardzo chwalonego zarówno w kinie jak i muzyce Marantza 6006.

Yadeit

New member
Wiele wskazuje na to że zdecyduję się na zakup Onkyo TX-NR809 i pary Monitor Audio BX6. Ale najpierw wolałbym odsłuchać wspomnianego zestawu, zatem gdzie w Warszawie lub okolicach mógłbym sprawdzić to połączenie?

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Zadzwoń do Media-Centrum , al. Krakowska 244 W-wa. Mają szeroki wybór sprzętu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Też sugeruję odsłuch ,ostatnio byłem w Media Markt do tego amplitunera były podłączone JBL E 80 i odtwarzacz sieciowy Denon - sprzęt pracował dość głośno jednak to co usłyszałem przypominało jazgot a nie muzykę ,wydawało mi się zupełnie jakbym był w hucie żelaza

Yadeit

New member
W MM nie mają MA bx6 a mi zależy na odsłuchu tego konkretnego zestawu. Tylko pytanie do Was gdzie mógłbym tą sprawę załatwić?

Yadeit

New member
Pozbyłem się bonów... 10 minut od wejścia do MM podsłuchałem rozmowę pewnej pary która przymierzała się zakupu iPada z dodatkami. Pogadałem i pełen sukces! Mam jeszcze tylko jedno pytanie. Mniej/więcej w cenie Onkyo 809 jest Yamaha rx a1010. Jak ma się ten model do zaproponowanego przez @BlackNinja Onkyo? Gra lepiej/gorzej, większe/mniejsze możliwości? Filmy będą leciały powiedzmy 2/3 h na dobę, z kolei muzyka raczej częściej. Proszę o opinię
Co do głośników zostałbym przy MA bx6

PS. Jeżeli to pytanie kwalifikuje się do oddzielnego wątku - w dziale Ampli, to proszę o sygnał - zakończę ten i założę nowy temat.

Dzięki

Do góry