Kino domowe do 3-4 tys...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Panowie co powiecie na zestaw:
Harman Kordon AvR-355 + Harman Kardon - BDP10 + JBL Northridge E80
Jest to jedyny zestaw z BD i subem z którym zmieszczę się w 4500zl
Czy warto go brać? Czy ta seria E jest dużo gorsza od ESow? Czy może lepiej jednak wpakować się w zestawy z lepszymi kolumnami Studio180/ES80 ale bez Suba i bd...?

Raczej ciężko będzie odpowiedzieć na to pytanie bo wszystko zależy od Twoich chęci poszerzania zestawu i od zasobności portfela. Jak chcesz po prostu trochę posłuchać muzyki i obejrzeć czasem jakiś film możesz spokojnie brać ten zestaw. Wielu ludzi ma plastiki za 1300zł i też jest zadowolonych. Ale jak zamierzesz połknąć bakcyla i udoskonalać sprzęt, to od razu lepiej kupić lepsze kolumny. Kolumny są podstawą zestawu i nawet jak kiedyś wymienisz ampli, bd, wzmak, to jak kolumny fajnie grają mogą służyć i 15 lat. Są forumowicze którzy kupują ampli i na początek same lepsze fronty a następnie sukcesywnie dokupują resztę. Wszystko od Ciebie zależy. Nikt tutaj nie weźmie na siebie odpowiedzialności za to czy przypasują Ci kolumny lub jak się zgrają z ampli. Jedynie doradzamy, a decyzję musisz podjąć sam. Jak pisałem co do JBL ,to bym wolał Studio, ale i tak bym się udał na odsłuch. Często tak jest że idziesz do salonu odsłuchać i kupić jakiś zestaw, a do domu przynosisz coś zupelnie innego. Studio 180/190 lepiej w muzyce się sprawdzą no i jak na mój gust są ładniejsze:) BD teraz kupisz za 300zł, więc nawet bym tego nie traktował jako inwestycję. Sub się przydaje, ale też można w późniejszym terminie kupić.

bagiennik

New member
Bez reklam
Seria E grała lepiej niż ES
Co do elektroniki to cena może atrakcyjna ale w przypadku tych klocków H/K to też ryzyko spore, to problematyczne i awaryjne urządzenia były, a to dosyć stare modele więc raczej dawno po gwarancji.

Godryk_

New member
Po 2 tygodniach bezowocnych poszukiwań udało się zwiększyć budżet do 6000zl. Z tym że Ustalone jest ze zestaw w cenie ma zawierać BD i najlepiej suba.
Amp został już wybrany HK AVR-260 - 1400zl
Bd jak na razie upatrzone mamy HK BDT30/BDT10 - 1100/699zl "i tu moja prośba... o ile ten BDT10 będzie gorszy prócz odtwarzania 3d...?"
Pozostaje kwestia kolumn...
Co polecicie najlepszego w tej cenie?
Ewentualnie proszę o podanie innych całych zestawów do tych 6000.

Godryk_

New member
wiem wiem sens pytania polega na tym jakie zmiany nastąpiły oprócz 3d na którym mi nie zależy
Eh widzę ze nie złapaliście tematu ;) wiec może zacznę inaczej...
Do 6tys jak na razie ze stawiki pozostają jak wyżej w temacie tylko z możliwościowa 5.1 chyba ze hmm
Ostatnio udało mi się posłuchać zastawu z kolumnami Kipstich F30 są okropnie szpetne ale brzmiało to całkiem dobrze. Możecie mi powiedzieć jak to mniej więcej wypada na tle studio (o ile coś takiego da się wogule opisać ;) )

Ostatnia edycja:

Leszczu32

New member
Witam
Planuje zakup kina domowego. Mój budżet to max 3,5 tyś na ampli jak i kolumny (najlepiej i sub) wiem ze to nie za dużo aczkolwiek nie jestem jakimś audiofilem, więc nie wiele potrzeba aby mnie zadowolić :). Przeznaczenie ich 40% muzyka 60% filmy a pokoj to ok 17 - 18 m.
z góry dziękuje za wszelkie rady

Do góry