Killzone 3 !!!

debeef

New member
Bez reklam
wreszcie znalazłem trochę miejsca na hd na betę i po pierwszym zetknieciu jestem rednio zadowolony, niby wiedziałem, że nie bedzie tak samo i że będzie szybciej, ale i tak czuję lekki zawód. Wolałbym, aby tempo rozgrywki pozostało to samo. Sieć mnie olała więc grałem tylko z botami...grafika świetna, menusy okropne, grało mi się średnio przyjemnie...oczywiście pewnie trochę pogram i sie przyzwyczaję, ale na razie lekki niesmak. Muszę jeszcze sprawdzić jak się gra z innymi specjalizacjami i wypróbować move

arsenal

Moderator
VIP
Też na razie męczę boty i docieram Move. Po kilku godzinkach ustawiania już prawie osiągnąłem ideał w setupie move. Powiem wam, że ja to już stary koń z kiepskim refleksem jestem:), jednak młodizaki po dorwaniu move będą rządzić w multi. Precyzja w celowaniu, zwłaszcza po zoomie przez kolimator czy lunetę jest znacznie lepsza niż na padzie. Po nauczeniu poruszania się zestawem navi+move można być naprawdę wysoko w tabeli.

DOMEL9

New member
Bez reklam
a jakies rady co do ustawien mova ? pozyczylem od kolegi kontroler i probuje ogarnac killzona ale tragedia nie da sie grac nie wiem na co zwracac uwage ? jakos tak dziwnie w tej rece :niewiem:

debeef

New member
Bez reklam
Też na razie męczę boty i docieram Move. Po kilku godzinkach ustawiania już prawie osiągnąłem ideał w setupie move. Powiem wam, że ja to już stary koń z kiepskim refleksem jestem:), jednak młodizaki po dorwaniu move będą rządzić w multi. Precyzja w celowaniu, zwłaszcza po zoomie przez kolimator czy lunetę jest znacznie lepsza niż na padzie. Po nauczeniu poruszania się zestawem navi+move można być naprawdę wysoko w tabeli.

ręka się przy tym nie męczy??? Na razie najwiekszą obawę co do move mam związaną z wytrzymałością rąk na długą grę...niekiedy po 4h i więcej grałem po sieci...i nie wiem jak by to wytrzymały ręce przy move.

Palpiboy

New member
Coś mam dziwne wrażenie, że używanie Move w takich grach znacząco będzie zwiększać ryzyko wystąpienia zespołu cieśni nadgarstka, niestety.

Pozdrawiam

arsenal

Moderator
VIP
ręka się przy tym nie męczy??? Na razie najwiekszą obawę co do move mam związaną z wytrzymałością rąk na długą grę...niekiedy po 4h i więcej grałem po sieci...i nie wiem jak by to wytrzymały ręce przy move.
Na początku bolał nadgarstek. Ale potem odkryłem rzecz oczywistą. Move nie trzeba trzymać w powietrzu a po prostu na nodze, w okolicach kolana. Siedziałem więc wygodnie na kanapie i nabijałem headshoty :) Tak samo kalibrujemy gałę w K3. Ręka spoczywa na kolanku, wskazujemy kamerę i dwa punkty w narożnikach. W takiej pozycji nadgarstek nie męczył mi się bardziej ni przy grze myszką. Niewygodnie grało mi się natomiast z dualshockiem w jednej ręce więc szybko wróciłem do navi, które i tak ma lepszą gałkę analogową.
Późnym wieczorem podam swoje ustawienia( choć jeszcze pewnie coś lekko pozmieniam). Może ktoś inny ma swoje i chciałby się podzielić na forum?

arsenal

Moderator
VIP
Tak więc, z minimalnym poślizgiem :mrgreen:, prezentuję ustawienia które aktualnie doszlifowuję. Podczas kalibracji ustawiam czułość wskaźnika na maksimum.
Pozostałe moje ustawienia:
0% - szerokość martwej strefy
30% - wysokość martwej strefy
100% - czułość
70% - szybkość obrotu
asystent namierzania - brak; zbliżenie - adaptacyjne
Czasem zmieniam jeden lub dwa parametry o +/- 10%.
Najtrudniej jest się nauczyć delikatnego ruszania move. Lata machania gałkami w padach robią swoje. Tu się liczą milimetry a także prędkość poruszania gałą.
Porównałbym to może do przejścia z pada na dobrą kierownicę z Force feedback. Przez pierwsze parę godzin może być ciężko. Ale potem to już inna bajka.;)
Wszystkim niezdecydowanym polecam pożyczyć move od dobrego kolegi lub poczekać aż gra wyjdzie i spróbować w sklepie jak w to się gra "latarką".

Ostatnia edycja:

pa3

New member
Bez reklam
Jeśli ktoś będzie grał tylko w singla, to za dużo się nie namacha, z tego co piszą czysty gameplay to ponad 4h + filmiki dla odpoczynku, chociaż większość i tak będzie lizać każdą ścianę, więc trza dodać jeszcze raz tyle ;)

debeef

New member
Bez reklam
Trochę to krótkie w takim razie, ale to i tak najbardziej oczekiwany przeze mnie tytuł tego roku, także i tak kupię...szkoda tylko że single krótki, a multi zmieniony na niekorzyść.

Ogr

New member
Bez reklam
Myślę ,że wybierając któryś z bardziej ambitnych poziomów trudności gra wydłuży się o 200% ;) Podobna sytuacja miała miejsce przy KZ2 .Ciekawe ilu twardzieli przeszło drugą odsłonę na najwyższym poziomie nudząc się przy tym :-D.

Carbon_

New member
Bez reklam
Pierwszy się zgłasza ;) Zresztą trudno było w 2-3 momentach. O wiele ciężej wspominam chociażby pierwsze Ninja gaiden, czy Vjurka.

Marszałek

New member
Myślę ,że wybierając któryś z bardziej ambitnych poziomów trudności gra wydłuży się o 200% ;) Podobna sytuacja miała miejsce przy KZ2 .Ciekawe ilu twardzieli przeszło drugą odsłonę na najwyższym poziomie nudząc się przy tym :-D.

Zawsze tak robię. Chcę mieć max wrażeń skoro zapłaciłem kasę za grę. KZ2 w singlu nabierało rumieńców na wyższych poziomach trudności.

Ogr

New member
Bez reklam
No proszę :D mi dużo więcej sytuacji sprawiło problem :( do tego konsola padła w ostatniej misji :-x oddałem do serwisu z dyskiem :( Wielu kłapie dziobami krytykując gry w które nie potrafią grać przechodząc na easy .

Ostatnia edycja:
Do góry