Dyzio, a jak SF Olimpica.... pamiętam, że także je testowałeś....![]()
To jakaś masakraJBL Studio Monitor sobie pośłuchaj, minimum E4319.
Dyzio,
Jak oceniasz KEF R700?
Udało mi się w końcu odsłuchać i mam co do nich trochę mieszane uczucia, przy muzyce akustycznej i trochę "spokojniejszej" wręcz wybitne, a przy ostrym graniu pojawił się jazgot gitar.
Może w moim przypadku była to kwestia źle dobranej elektroniki (Atoll AM100+ST100).
Jak wrażenia po testach w domu i z twoją elektroniką?
Do końca nie wiem, rzekomo były wygrzane.
Przy spokojniejszej muzyce - ambient, chilout, spokojniejszym rocku czy akustycznej grały naprawdę bardzo dobrze i mi się podobały, niestety przy havy pojawiło się już trochę jazgotu.
Dlatego ciekaw jestem czy Ty także to zaobserwowałeś.
Słuchałeś na nich czegoś ostrzejszego?
ps. Opinii o Goldach także jestem ciekaw, jak się z nimi zaznajomisz, to skrobnij kilka słów![]()
Też się nad zastanawiałem, następnym razem przytaszczę swój wzmak, a jako źródło posłuży CDKońcówka, którą słuchał Henry (AM100) nie jest ostra. Jest równiejsza niż np. integra IN100SE. Może być to kwestia streamer-a.
Nie zamierzam tak szybko odpuścić jak Opticonom, bo R700 naprawdę mnie ujęły przy spokojniejszej muzieJaka to by nie była przyczyna dać im szansę! ☺
Jaka to by nie była przyczyna dać im szansę!
Dyzio koniecznie napisz jakie wrażenia po odsłuchu r900 jestem bardzo ciekaw,z tego co czytałem to niektórzy są rozczarowani bo po dużych głośnikach oczekują odbitych nerek i rozwalonych ścian a tam jest mniej punktowy bas niż z r700 co może dobrze się wpasować do twojego pomieszczenia tylko sprawdź metraż po odsłuchu bo od ciśnienia może się powiększyć
Też się nad zastanawiałem, następnym razem przytaszczę swój wzmak, a jako źródło posłuży CD
Nie zamierzam tak szybko odpuścić jak Opticonom, bo R700 naprawdę mnie ujęły przy spokojniejszej muzie![]()