Masta_J napisał:Co ma być dla mnie rzeczowym argumentem?
Niby to, że rok temu jakaś malutka europejska organizacja wymyśliła sobie nowe oznaczenia obowiązujące na jej terenie?
Przecież to śmieszne jest.
@Masta_J
Miałem juz nie pisać no, ale jak chociaż raz jeszcze nie spróbować, Jesli dla ciebie EICTA ( Europejskie Stowarzyszenie Przemysłu Informatycznego, Telekomunikacyjnego i Elektroniki Użytkowej - European Information, Communications and Consumer Electronics Technology Industry Associations) jest malutką nic nie znaczacą organizacją a wyrocznia forumowy slogan, to gratuluje. Jeszcze dla uzupełnienia, wcześniej dla rozróżnienia odbiorników Full HD (1920x1080), które akceptują 1080p od tych, które akceptują formaty do 1080i(bo oba okreslano full HD), umieszczano znaczek True HD (nazwy nieoficjalne), ale to przecież tez nie ważne . Dziwię się jak łatwo przychodzi ci ponizenie i jednoznaczna krytyka i bagatelizowanie, czegoś, czego do końca sam nie sprawdziłeś, albo nie miałes jeszcze okazji sie spotkac, przeciez tyle się ciągle dzieje w tym temacie, ze nie jesteśmy w stanie tego ogarnąć, więc może warto czasem troszkę dokładniej się przyjżeć chociaz temu co ktoś pisze, bo moze ma rację a nie od razu stawiac siebie czy przychylnych twojej opini kolegów za wyrocznię. Możemy miec swoje zdanie, ale szanujmy tez innych. Podaj dla nas (Europy) ważniejsze źródło jak wspomniana EICTA( HD redy które ci jak najbardziej pasuje tez oni wprowadzili w 2005r) a podziękuję, że naprowadziłeś mnie na właściwe źródło, bądz tez bardziej otwarty na innych, bo świat idzie do przodu, a jesli się nie rozwijamy, to sie cofamy. Pozdr
PS
Umieszczenie loga na urządzeniu jest dobrowolne, wymaga zawarcia odpowiedniej umowy pomiędzy producentem, a organizacją EICTA. Brak takiego logo nie musi oznaczać, że nie obsługuje ono sygnału wysokiej, rozdzielczości, więc jednak cos znaczą. Pozdr
EDIT;
Nie obawiaj sie juz, więcej się tu nie wypowiem,nawet nie musisz sprawdzać (raz można spróbować, więcej nie bo to i tak bez sensu, o czym będziesz sie miał okazję przekonać) zostań przy swoich jedynie slusznych racjach z ogólnikami, bez źródeł o które prosiłem, ale mimo wszystko życze ci wszystkiego dobrego. Pozdr
Ostatnia edycja: