@Masta_J
Spierał sie będę, bo wiem że to lubisz, tylko jeszcze raz powtórze, nie powtarzam utartych bzdetów itp (lepiej sam sprawdż u źródła, lub podaj, bo na razie to ty tylko piszesz ktos tam, coś itd, ja podałem - EICTA), tylko napisałem to co jest definiowane przez odpowiednia organizacje i tylko to jest wyznacznikiem, nie to co napisze ja czy ty. Czy ci się podoba czy nie znaczkiem full HD będa opatrzone także urządzenia które mogą przetworzyc tylko 1080i bo nie ma innych wymogów prócz rozdzielczości 1920x1080, i nie pisz, że to marketing itp, bo nie wzieło się to z kapelusza, dla 1080p jest zarezerwowany odpowiednie logo i normy o których wspomniałem (HD REDY 1080p). Nie rozumie tez dyskryminowania sygnału 1080i, a dotyczy to w zdecydowanej większosci urzytkowników HD ready, ale jakby nie patrzec i co by za sprzet to nie był, to urzadzenie HD ready nie jest w stanie odtworzyc piksel w piksel standartu 1080i, zostaje mu tylko skalowanie, co niesie za soba straty. Z mojej strony to tyle, więcej w tym wątku postów nie bedzie, bo nie mam zamiaru powtarzać tego co obserwowałem min w dziale panasa. Pozdr
PS
Wystąpiła literówka, było EISA powinno byc EICTA, w poprzednim poście było OK.
EDIT do postu z następnej strony;
Szkoda że nawet źródła nie podałeś, mnie się jednak chciało poszukać i poparłem to moją wypowiedź widocznie jednak ty opierasz się tylko na zasłyszanych opiniach i po prostu zabrakło rzeczowych argumentów i zakończyłeś wykrętem, ale niech pozostanie twoje ostatnie zdanie,jak czesto bywa (co tylko potwierdziłeś w następnych postach, a i jeszcze wróżać na przyszłosć, twój następny tv będzie full HD i wtedy poczytam z ciekawościa opinii. Jesli dla ciebie EICTA (w 2005 roku dokładnie sprecyzowała nazwę i logo HD ready, nowe określenia doszły w 2007r) jest małą, nic nie znaczacą organizacją, a wyrocznia forumowy slogan, to gratuluje . Jeszcze dla uzupełnienia wcześniej dla rozróżnienia odbiorników Full HD (1920x1080), które akceptują 1080p od tych, które akceptują formaty do 1080i(bo oba okreslano full HD), umieszczano znaczek True HD (nazwy nieoficjalne), ale to przecież tez nie ważne

.