WiruSSS napisał:huzar chciałes chyba napisać 5 klatek więcej, 10 to tylko półobrazów
BayerD napisał:Witam, czy ktos z Was odwiedzał ta strone SR12E za 1.066,60$ ? http://www.bwayphoto.com/ViewProduct.aspx?id=9844183
dzimaj napisał:Rozwiązałeś problem. Prawdopodobnie przyczyną pogorszonej jakości przy odtwarzaniu z peceta są kodeki
No dobra zainstalowałem K-Lite Cidec Pack 3,9,0 Full ale obraz jest dalej bez żylety
skąd wziąść te kodeki
Dziwne żeby Sony nie zapewniało kodedeka który daje ok jakość.
dzimaj
jacooo napisał:Witam,
czytam i czytam, zastanawia mnie jedna rzecz.
wersja NTSC 60i ma kompresję 16Mb/s, wersja PAL 50i na również 16 [FONT="]Mb/s.
Znaczy to że wersja NTSC zapisuje w ciągu 1s 60 półklatek a PAL 50 półklatek, co za tym idzie na jedną półklatkę w NTSC wychodzi 0,2666... Mb a w PAL 0,32 Mb.
Oznacza to, ze klatki NTSC są bardziej skompresowane bojest ich więcej w tym samym czasie, czyli jakość pojedynczej klatki powinna być gorsza niż w PAL.
Samą szybkością o 5 pełnych klatek nie nadrobi zmiany jakości klatki/półklatki.
Pozdrawiam
Jacek
[/FONT]
80662270a napisał:chodzi o to czy jak się ustawi na zapis na karcie to też po włączeniu uszkodzi się dysk na dużej wysokości ? nie o to jakie nośniki na co są narażone
drobers napisał:DO KAMERKI HDR SR 11E Polecam oryginalny aku. NP-FH100, naprawdę super sprawa. podczas codziennego uzywania wystepuje wrażenie jakby się podchodziło do telefonu komórkowego, a nie do kamery, i to jeszcze HD. Bateryjka trzymaaaaa, i trzymaaaaaaa. A sporo się nią bawie bo niedawno zakupiona, naprawdę polecam.
Nagrałem do tej pory 45 GB filmów w 16M/s NA JEDNYM ŁADOWANIU I JESZCZE TRZYMA NO POPROSTU SUPER
blant napisał:Witam,
Ale czytajac to forum natrafilem na sklep internetowy w szwajcarii gdzie cena za ten model to ok 2600pln lub sklepy z anglii cena cos ok 3000pln. No i tutaj powstaje pytanie - czy sony bedzie respektowac gwarancje z Anglii lub Szwajcarii w naszym kraju? Czy jesli kupie kamere za granica bede mogl rozszezyc gwarancje?. A moze lepiej kupic w Polsce? Ma moze ktos mozliwosc sprzedac taka kamerke ponizej 3600?
Pozdr.