Ja z 2 tygodniowego użytkowania SR12 mogę powiedzieć, że nastawy AUTO z wyłączonym x.v.colour są najlepsze (jedynie na szybko w czasie rzeczywistym regulacja WB). Nie ma potrzeby bawienia się w nastawy RĘCZNE. Znam się trochę na kalibracji więc specjalnie wiele razy sprawdzałem czy rzeczywiście kolory są perfekcyjne tak jak w rzeczywistości. Przy AUTO nawet w ciemnym pomieszczeniu odwzorowanie kolorów i wszystkiego innego jest identyczne co w realu. Specjalnie nagrałem kolorowe czasopismo i gdy wyświetlałem je na TV LCD Sony D3000 obok przystawiłem to czasopismo... kolory idealne więc AUTO u mnie rządzi. Jedynie co trzeba korygować x.v.colour i balansem bieli to zdjęcia bo gdy będziemy robić takim przedmiotom o obfitych kolorach to jest wyraźne nienaturalne ich podbicie.
Oczywiście wszystko zależy jak mamy skalibrowany TV czy kompa i jakie to są odtwarzacze. Różnica może być kolosalna dlatego piszę o sobie.
Oczywiście wszystko zależy jak mamy skalibrowany TV czy kompa i jakie to są odtwarzacze. Różnica może być kolosalna dlatego piszę o sobie.