Cześć,
Witam wszystkich forumowiczów
Przyszedł do mnie dziś tv TCL c655 i chciałbym uprzejmie poprosić o ustawienia kalibracyjne i poradę dotycząca dźwięku. Wyłączyłem wszystkie automaty poprawiające dźwięk, ale niestety klikając przez różne kanały mam dwa nieciekawe efekty. Pierwszy polega na niewyraźnym głosie osób, podczas gdy tło np. muzyka jest ok. ma się wrażenie że postacie „połykają” końcówki słów. Drugi niefajny efekt to spore różnice natężenia dźwięku na różnych kanałach. Na przykład na wielu kanałach dźwięk jest normalnie dostosowany do oglądania, podczas gdy na niektórych po przełączeniu dźwięk staje się tak głośny że idzie się przestraszyć. Ma się wrażenie, że niespodzianie ktoś rozkręcił tv na cały regulator. Ponieważ wcześniej oglądałem tv na zwykłym monitorze komputerowym LG wyposażonym we wbudowane głośniczki i ten efekt nie występował, to jestem przekonany ze jest to wina telewizora. Oczywiście wszystkie aktualizacje wgrałem i restartowałem tv ale niestety to nie pomogło. Czy któryś forumowiczów miał podobne doświadczenia? Czy ten typ ta ma czy też trzeba go oddać do sklepu?
Pozdrawiam
Piotr