Kolega lolek musi być kobietąpotok słów... (taki żarcik)
W sumie to nie można porównywać filmów z lat sprzed ery kamer full HD do tych nagranych tymi kamerami bo to znów jakby porównywać jabłka z bananami... Wiadomo, że jak np. Avatara nagrano w FHD to downgrade do DVD nie obniży drastycznie jakości obrazu.
Ale spróbuj to zrobić z filmem nagranym w latach 80-90 na taśmie filmowej. Dlatego wydania DVD i BD filmów z tych lat odstają jakościowo od tych nowszych. Oczywiście jest remastering, ale to jak z Pacmana robić Far Cry![]()
Zgadza sie , ale na tych starszych filmach jest tak jak jest, mialem kiedys , kiedys okres na ogladanie horrorow, mam troche tego szczegolnie tych starych bo obecnie juz srednio mam chec na tego typu gatunek , to tam w niektorych naprawde jest porazka i skaler nie pomaga... A odnosnie avatara to jak dla mnie jest to najlepiej jakosciowo nagrany film na bluray, potem hobbit... Remastering tez sprawdza
sie srednio zarowno w filmach jak i plytach cd bo tych tez troche mam...Ale najnowsze produkcje na dvd juz sa calkiem fajne tylko niestety cos sie pogorszylo z dzwiekiem , bo kiedys niby filmy na dvd byly troszke slabiej nagrane pod wzgledem obrazu ale dzwiekowo byly fajnie nagrane, a teraz niestety dzwiek jest slabiutki.. Przykald swiat w plomieniach na dvd - kiszka jesli chodzi o dzwiek. Przykladem innym jest np tez gladiator na dvd z dts, a gladiator na bluray naprawde roznica malenka... na dvd jest naprawde dobrze dzwiek nagrany i wymiata niezle - katapulty na poczatku filmu jak daja czadu to az milo jest posluchac, a film nie jest za nowy...
Ps ja bym mial np sprawe zeby ktos mi wytlumaczyl w czym jest problem zeby na bluray wszystkie filmy byly bez pasow i od kogo to zalezy czy dany film jest z pasami czy tez nie... i czy to az tak duzo wiecej kosztuje ze robia te zakichane pasy, ale jak na razie nikt nie dal mi odpowiedzi jakiejs sensownej..bo tu roznica jest dla mnie strasznie duza jesli chodzi o odczucia w czasie ogladania, a na bluray (jesli chodzi o filmy) juz jest znacznie lepszy obraz niz na dvd wiec filmy wszystkie jak dla mnie powinny byc bez pasow..
Ostatnia edycja: