............
Kolego nie wierzę, że nie zrozumiałeś tego co napisałem ( staram się pisać poprawnie) więc na siłę nad interpretujesz sprawę oczywistą.
Nie , nie jestem z tych ludzi ! Masz pecha z tym sarkazmem, bo trafiłeś na os, która tam gdzie jest uzasadnione wydanie znacznie wyższej kasy na osprzęt , tam jej nie żałuje ( i tu możemy wypisać tysiące odnośników...DZIECKO....MIESZKANIE....SAMOCHÓD ..itp...itd) Zapewniam Cię kabel HDMI do tych rzeczy nie należy ...ale BluRay już tak, bo zalety i wyższość nad tańszymi urządzeniami tego typu jest mierzalna i niezaprzeczalna.
Więc jeszcze raz !!!! Dyskusja dotyczyła i dotyczy kabla HDMI i wpływu kosmicznej ceny na jakość obrazu !!! TAAADDDAA
......
Jedyna różnica jaką zdrowy na umyśle i oczach człowiek dostrzeże, to taka ,jaką już tu 10 innych os przytoczyło: JAKOŚĆ użytych materiałów....ESTETYKA....RENOMA MARKI. co nie ma wpływu na JAKOŚĆ WYŚWIETLANEGO OBRAZU. ( pomijam fakt kiedy kabel za 5 zł nie zadziała, ale to jest już inna inszość niż wydanie na kabelek 4 tys zł )
Na pocieszenie dopiszę drogi LOLKU, że gdybym budował KD na pokaz/ z drogich klocków nie podpiąłbym go kablem z "warzywniaka", bo poczucie estetyki każdy powinien zachować i zakupiłbym kabelek max do 100 zł z słuszną grubością, 5krotnym ekranowaniem, ciekawym wzorkiem plecionki i złotymi wtykami ...by dostawał randze reszty kompletu![]()
Witam Kolego ja nie neguje tego co piszesz ja jestem w stanie uwierzyc Tobie ze Ty moze nie widzisz roznicy na kablu hdmi i ok, ale mi chodzi ze jednak sa ludzie ktorzy widza roznice i nie nalezy tego negowac...wszystkich trzeba uszanowac i postarac sie zrozumiec. Kolego ja naprawde nie ide do sklepu i nie wydaje kupe kasy na kable tylko dlatego ze lepiej to wyglada, ja tak jak pisalem wielokrotnie mam duzo roznych hobby drogich i naprawde mialbym gdzie te pieniadze wydac na znacznie fajniejsze rzeczy niz jakikolwiek kabel ( powiem Ci wiecej najbardziej zaluje pieniedzy na kable
Natomiast nie rozumiem co masz pod pojeciem kompletowania sprzetu na pokaz ( podejrzewam ze to jakas przenosnia), ja nie wyobrazam sobie kupowania czegos na pokaz ( zdaje sobie sprawe ze sa ludzie bogaci i kupuja cos na pokaz , ale chyba to nie dotyczy kabli czy sprzetu rtv, poza malymi wyjatkami) Uwazam ze to straszna glupota kupowac cos na pokaz zeby przed kims sie pochwalic, tym bardziej ze naparwde dla powiedzmy 80% ludzi nie ma znaczenia jaki u kogo stoi tv czy jaki jest system kina domowego itp.. wiec mysle ze ten kto chce kupic na pokaz sprzet to na pewno szalu nie zrobi na sasiadach...
Podoba mi sie to co Krzysiek napisal ze nie ma roznic, tylko to ze On tego nie widzi.. i to jest uczciwe. A nie ze ktos bedzie mi pisal ze nie jest mozliwe zeby zobaczyc roznice, bo jest to mozliwe..
A kazdy z nas niech ma na to swoje zdanie.
Robilem test podlaczylem ps3 i 2 kable takie za 100 zl i wlaczylem dwa filmy: dzien niepodleglosci, liga niezwyklych dzentelmenow i podlaczylem do amplitunera ( ogladalo nas trzech facetow), po obejrzeniu kilku scen z danego filmu przelaczylem na moj bluray denona i moj kabel qed reference oraz kabel audioquest chocolate i dla nas wszystkich roznica byla na plus w kwestii kabli jak i tego ze z bluray jest lepszy dzwiek niz ps3 ( a sa tacy ktorzy pisali w innym temacie ze nie ma szansy zeby byl gorszy dzwiek w PS3) to ja sie pytam jak to jest ze trzech facetow w tych samych scenach na filmach czula roznice ( ta sama glosnosc , te same ustawienia amplitunera) i mysle ze to nie tylko kwestia byla sprawy zrodla tylko rowniez i kabli... Ja nie wypisuje z nieba tego co pisze tylko troszke sie bawilismy i kablami i wlasnie zrodlami roznymi podlaczonymi do amplitunera mojego.
Natomiast odnosnie bluray napisalem tak jak napisalem bo jest tutaj tez temat i tam ludzie pisza wszem i wobec ze za 500 zl to spoko wystarczy bluray , a wydawanie 3 tys czy 5 tys to niemalze glupota, bo w tym za 500 zl ma sie dokladnie to samo. Zal mi starsznie takich ludzi bo w 80% to nawet na oczy nie widzieli takich odtwarzaczy, a w 99% nie porownywali tych drogich ich z tanszymi czy juz nie wspomne z takimi za 500 zl.. Widze masz inne zdanie w tej kwestii - zwracam honor w stosunku do tego co napisalem wczesniej Kolego. Pozdrawiam.
Ostatnia edycja: