tvklient napisał:
Witam,
mam prosbe o jednoznaczne potwierdzenie przez forumowiczow, ze jvc37p80bu dziala z NBoxem (nie recorderem) po HDMI. Takiego NBoxa mam i wlasciwie jestem zdecydowany na ten tv. Ale...
Nie znalazlem jednoznacznego potwierdzenia w tym watku ani w tescie (moze przeoczylem). Jest jakas wzmianka, ze Nka dziala super, ale bez szczegolow.
Pytam, bo dzisiaj bylem u jednego ze sprzedawcow (wymienianym nie tylko na tym forum) i za zadne skarby nie mogli zmusic NBoxa Rec do dzialania z kilkoma roznymi tv, do ktorych podlaczali (Panasonic 27 LZ70, JVC 32p80 i 42v80).
jvc 37p80 nie mieli.
Po componencie bez problemu. Mowia, ze zawsze tak bylo u nich hdmi, ale to moze wina NBRec, bo jakis pokazowy. Pojawil sie komunikat Nki na JVC 32p80, ze telewizor nie wspiera HDCP a na Panasie LZ70 cos tam pare razy zacharczalo i mignelo i nic wiecej.
Podlaczyli tez NB (bialego) z kartonu i rowniez nic na jvc 32p80. Nie bylo tez ekranu aktywacyjnego po componencie, wiec trudno mi to ocenic jednoznacznie.
Nie bardzo wiem, co o tym myslec, wiec prosze o jakies jednoznaczne potwierdzenie/zaprzeczenie jesli chodzi o 37p80 od posiadaczy takiej konfiguracji.
pozdrawiam
tvklient
Mam tego JVC p80 i mam NBoxa podłączonego po HDMI i nie mam żadnych problemów

. Działa.
Dla wszystkich zastanawiających się nad zakupem i niezdecydowanych chciałem napisać kilka słów o tym modelu.
Też miałem ten problem. Po przeanalizowaniu wszystkich modeli za podobną kasę w grze zostały tylko dwa. JVC p80 i Sharp RD2E. Ale JVC miał dwa plusy więcej:krol:. Pierwszy plus to że model JVC(crt) miałem poprzednio i mnie nie zawiódł (Sharpa crt mieli rodzice i ciągle się psuł

). Drugi plus to to że JVC jest modelem młodszym od Sharpa. Co prawda nie wiele ale jednak.
Długo się zastanawiałem (trochę za długo bo w międzyczasie brakło modeli 37 calowych i musiałem kupić 32 calowego ponieważ przewidywana dostawa 37 wahała się w granicach miesiąca a ja już dość długo się ociągałem z kupnem...). Kupiłem oczywiście u Kikiego. Zadecydowała cena + renoma sprzedającego. Ponieważ zakupu dokonałem ponad miesiąc temu to trochę słów o tym modelu.
I jeszcze jedna mała rada na wstępie. Zastanawiasz się czy wybrać model 32 czy 37

. Bierz 37

Mimo że pokój mój jest niewielki i oglądam z odległości 2,5-3 m, 32 calowy ekran wcale nie jest taki duży i brakuje wielkości. Mogłem trochę poczekać. No ale cóż. Mądry Polak po szkodzie

.
A teraz o samym telewizorze.
Obraz z kablówki bez zastrzeżeń. Owszem, można przyczepić się do jakości kilku programów ale wtedy trzeba naprawdę być wścibskim i szukać dziury w całym. Na pewno odbiór jest lepszy od jakiegokolwiek odbiornika crt.
Jeżeli chodzi o sport (głównie piłka nożna) nie zauważyłem żadnego smużenia. Obraz meczy jest czysty ale jakość zależy od stacji (np. mecz Polska-Serbia odbierany na dwójce z kablówki był jakiś blady w porównaniu do obrazu na dwójce ale z N-ki). Na pewno Eurosport czy Polsat Sport z kablówki jest lepszy od TVP2. Ale myślę że to mogą być tylko indywidualne ustawienia operatora kablkówki i gdzie indziej może być całkiem na odwrót.
Jeżeli chodzi o odbiór z N-ki to nie wiem czy warto pisać. Obraz jest po prostu idealny. A w programach nadawanych w HD wydaje się że od programu oddziela nas tylko szybka. I zbijając ją możemy być już tam

, na meczu, w ciepłych krajach bądź w kosmosie.
Dla tych jednak którzy nie mają jednak zamiaru kupować żadnego tunera telewizji cyfrowej proponuje model JVC x70. Posiadają go moi rodzice i obraz z kablówki nie różni się niczym od obrazu z modelu p80. Po prostu też jest idealny. Może zauważył bym jakąś różnice gdybym postawił jeden telewizor obok drugiego. Ale po przyjeździe od rodziców i włączeniu mojego tivika tej różnicy na kablówce nie dostrzegam.
Jeżeli chodzi o dzwięk w p80 słyszałem wiele pozytywów i myślałem że mnie powali. Nie powalił. Dżwięk jak dżwięk. Co prawda słyszałem wiele gorszych nagłośnień telewizorów ale dzwięk w p80 mieści się w standardzie. Ale zawsze można się podłączyć do jakiegoś dobrego amlitunera od kina domowego i już będziemy zadowoleni.
I jeszcze kilka zalet. Znakomita telegazeta- dobre rozwiązanie z dzielonym na pół ekranem i dobra pamieć. Bardzo łatwa obsługa pilota i menu. Wygodny pilot. Atrakcyjny wygląd telewizora.
Wady. Obudowa bardzo mocno łapie kurz

. Wolne przełączanie między kanałemi (trzeba odczekać prawie sekunde).
Podsumowanie. Nie będe się rozpisywał bo chyba? wszystko napisałem.
Krótko. JVC jest wart swojej ceny i ci co go zakupią będą zadowoleni.