1. U mnie litery na tvp3 sie nie zlewają i rzeczywiście przy gorszej jakośći sygnału np. mecz na TVP nie ma tego efektu "pikselozy"szczerze mowiac mam wrzenie ze to problem zwiazany z cyfra badz sprzetem od nich bo ja poki co ciagne sygnal ze zwyklej anteny zbiorczej w bloku i nie mam problemu z tym tv jezeli chodzi o zlewanie sie liter na tvp3 lub w meczach ..... :hmm:
anni napisał:Od tygodnia jestem (zadowolonym) posiadaczem tytułowego telewizora.Poprzez kabel HDMI-DVI mam podłączonego kompa -wszystko dzialało super aż do dziś. Musiałem wyjść na kilka minut i po powrocie zastałem kompa z zresetowanym biosem a po włączeniu tv okazało się że on również się zresetrował gubiąc ustawienia kanałów co gorsza zginęło w opcjach gniazdo HDMI pod ,którym był podpięty komp((((
Obecnei w opcjach jest tylko jedno gniazdo HDMI
Podejrzewam że na moment został wylaczony prąd i to jest przyczyną resetu kompa a poprzez kabel poszedł jakis impuls ,ktory mam nadzieje że tylko wyłaczył to gniazdo.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem, czy może w menu servisowym jest możliwość ponownego włączenia tego gniazda ....czy tylko servis ?((
Bede wdzięczny za podpowiedz.
Po telefonie do miłego pana z serwisu JVC Polska dowiedziałem się jak przywrócić w menu serwisowym telewizor do porządkutuptus napisał:Mam ten sam problem co anni. Mi też wcieło w opcjach HDMI 2 (EXT-5). Proszę o pomoc co z tym można zrobić ? Dodam że tv na gwarancji.
tuptus napisał:Po telefonie do miłego pana z serwisu JVC Polska dowiedziałem się jak przywrócić w menu serwisowym telewizor do porządku
Jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem na PW.
Mam jeszcze jedno pytanie do użytkowników lcd jvc lt-G80. Czy ktoś z Was ma możliwość regulacji obrazem (rozciąganie....) z menu tv przy podłączeniu sygnału przez HDMi (z dekodera cyfr. lub PC) ?
Mi ta funkcja nie dziala a wiem że u kolegi na samsungu(nie pamietam modelu) można takie rzeczy robić
Sorki że tak pisze ale nie mogłem uruchomić edycji posta.