Ozon napisał:Wg.instrukcji:
37-158 W
42-214 W
teraz mam sposobność podziękować, dziękuję bardzo za info
Ozon napisał:Wg.instrukcji:
37-158 W
42-214 W
Mr_skywalker napisał:Czy ktoś z użytkowników sie może podzielić swoimi wrażeniami....
Pozdrawiam,
adam030 napisał:To moze ja cos napisze....mam 37G80 od 2...moze 3 miesiecy. Generalnie jestem zadowolony. Kolory stonowane ... takie realistyczne ... dzwiek ok ( tu nie mam porownania do innych LCD ale po przesiadce z kineskopowego SONY nie słysze roznicy ) ... tylko te buczenie - ale o tym juz wiesz.
Na minus moge zaliczyc to ze ogladanie meczow pilki noznej to katorga ( sygnał cyfry+ dekoder Philips 6010 ) - objawy sa takie ze przy ujeciach kamery pokazujacej duzy kawal boiska (70% czasu meczu) pilkarze i pilka zamieniaja sie w stado pikseli :/ . Obraz tak jakby sie szronil / "pikselizowal" (trudno mi to opisac) ... po zmianie ujecia wraca do normy ... po czym pare chwil pozniej znowu sie "pikselizuje" (dotyczy to canal+ sport) . A mecz na TVP1 / 2 to juz zupelne nieporozumienie...postacie sie zlewaja w kolorowe plamy a pilki wlasciwie nie widac.
Co ciekawe...nie ma tego zjawiska na Eurosporcie i podczas transmisji meczow z ligi hiszpanskiej na canal+ sport ( ale ty jakosc sygnalu jest gorsza niz np z ligi angielskiej lub polskiej z canal+ sport) .
Nie wiem czy to wina dekodera (philips 6010 przypominam - juz leciwy) czy tv sobie nie radzi.
Do tego napisy w dolnym pasku informacyjnym na kanale TVP3 - podobne zjawisko jak na pilce noznej ... literki zmieniaja sie w piksele.. trudno rozczytac...na innych programach to zjawisko nie wystepuje (lub wystepuje w mniejszym stopniu).
Testów z sygnalem z innego zrodla nie przeprowadzalem...za wyjatkiem DVD - tu jest wszystko ok.
Pozdrawiam
mosca napisał:Niestety wersja G80 nie posiada technologii 100hz co niestety sprawia, że w scenach dynamicznych obraz może być często nie do zaakceptowania. Ja na moim LT-37P80 obraz mam świetny (sygnał z anteny naziemnej). Dodatkowo w moim telewizorze jest pełne MAXX AUDIO a w G80 tylko MAXX BASS. Niestety nie słyszałem G80 ale u mnie dźwięk jest bardzo dobry. Aha i jak na razie nie słysze żadnego buczenia.