No właśnie, a ja mam zupełnie inne zdanie. Wysokie są świetne, wszystkie możliwe recenzje o tym piszą, te użytkowników przede wszystkim. To kwestia elektroniki, skrzynki są podatne na żle dobraną w kwesti wysokich i tyle. Dlatego nie warto coś doradzać, a najlepiej samemu przetestować. Ja słucham muzyki cały dzień i nie mam dość, chce się więcej. Tyle.
Kefy R też mam i też latają z powodzeniem. W żadnych nie widzę jakiś nadinterpretacji.
Oczywiście są kawałki które syczą, ale to samo jest na innych skrzynkach, tyle, że inaczej. Czasem mniej, czasem więcej. To tak jak ze stacjami internetowymi (wiadomo jakie są) ale są rodzynki które potrafią bardzo przyzwoicie brzmieć, a są takie które walą wysokimi, lub są pozbawione zupełnie niskich.
Z wieloma kawałkami jest podobnie. Nie ma uniwersalnych skrzynek, a te neutralne są w wielu gatunkach nudne. Nie wszystkim to odpowiada.
Zresztą czy 250 nie mają takich samych wysokich jak reszta????
Bo, jeżeli tak to nie mam pytań....
Millerek:
Oczywiście, że może razem grać i to z powodzeniem.
Millerek, mną się nie przejmuj. Na prawdę.
Jak napisałeś, każdy kupuje pod siebie. Ja mam paczke swoich kawałków testowych które znam na pamięć (wybrane fragmenty) jak np. ten tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=GPP9F8ryWMY
Zaczyna się od 0.50s kończy na 1.20s, a następnie 2.47 do 3.20
Oczywiście nie ta marna jakość z YT, ale ta głębia, kontrola, przestrzeń.
Słuchałem tego na kilkunastu skrzynkach, no i mam Klipsche.
Z każdego gatunku mam fragmenty, od klasyki, poprzez wokal, rock, metal, filmową, a na elektronicznej kończąc i w drodze kompromisów wybieram, bo jeszcze NIE MA na świecie takich skrzynek które zagrają na wszystkim idealnie, stąd właśnie te wszystkie dyskusje i spory.
Jak Ci gra na Denku dobrze, to się nie przejmuj.
Pisałem, że Denek może się nie zgrać, bo niektórzy słuchali tylko na nim i nie wszystkim pasuje, tak jak nie wszystkim pasuje Onkyo czy Marantz.
To mówisz, że 280 to zupełnie inne granie jak 260?