W sobote (11.10.200
dzieki Blackninja stalem sie wlascicielem wspanialego kompletu kolumn.Czas oczekiwania - tydzien,bo chcialem miec czarny zestaw a nie mieli na magazynie subwoofer'a w tym kolorze.
Bawie sie juz dwa dni w ustawianie,podlaczanie itd.
Oczywiscie urzywalem automatycznego systemu i wyszlo b.dobrze.Nic nie trzeba poprawiac.Ja jednak pokombinowalem i wzmocnilem sub do +3,0.
Moze troche przesadzilem i sluchanie radia na falach FM daje zbyt duzo basow.Jednak w telewizji jest w sam raz.Bez tego bylo slabo.
Puscilem sobie Rambo z DVD i efekty sa super,prawdziwe kino.
Mam do Blackninja pytanie odnosnie suba300.Z tylu na wzmacniaczu jest malutki przelacznik "off-auto-up".Co nalezy wybrac auto czy up.W obu tych polozeniach subwoofer dziala tak samo.
W instrukcji Onkyo 606 wyczytalem,ze polaczenie left-in ogranicza dzialanie suba do programow,ktore nadawane sa w systemie LFE.Czyzby wszystkie byly w nadawane w tym systemie?
Drugie pytanie dotyczy "lampki" na przedniej sciance subwoofera.U mnie nie dziala.Moze ja czegos nie wiem?Jak ja "wlaczyc"?
Przepraszam za drugi kolejny post dot.Jamo 606+sub 300.Zapomnielem o jeszcze jednym "problemie".
Na jakiej wysokosci powinny byc zawieszone glosniki tylne?
Uczeni koledzy na tym forum i na innych rowniez pisza,ze powinny byc na wysokosci uszu widza.
Natomiast w instrukcji Onkyo 606 napisali,ze to ma byc jeden metr powyzej glowy sluchacza.Kto ma racje?