MaciekP napisał:
Widze, ze masz mozg dosc jednoznacznie uksztaltowany. ...... ale inorantow najlatwiej poznac po jednoznacznych sądach.
Witam.
Oj , martwi mnie , że Twój mózg jest niejednoznacznie ukształtowany , czy to jest zakaźne ? Cholera , chyba tak !
Nazywanie ignorantami ludzi o precyzyjnym stanowisku wydaje
mi się także nie na miejscu , ale co tam - nie obrażę się przecież !
A teraz na serio , polubiłem takie prowokacyjne tematy i choć mnie śmieszą , to napiszę tu parę słów .
Będąc przekonanym o wyższości ( bezsprzecznej ) kabli za xxx złotych , w jakim celu prowokujesz dyskusję na ten temat ?
Kup więc takie kable i rozkoszuj się "magicznym" nabytkiem . Poruszamy się w temacie przesyłu sygnału cyfrowego , a tu złocone końcówki w światłowodach mogą jedynie rozbawić .
Umówmy się - pomiędzy kablem dobrym ( za kilkadziesiąt złotych) ,
spełniającym podstawowe wymagania , a kablem za dziesiątki tysięcy , są takie różnice , że twoje zmysły ( zakładając , że nie jesteś nadczłowiekiem ) nie są w stanie wychwycić różnicy. Pewnie podeprzesz swoją tezę badaniami naukowymi i opiniami zaczarowanych użytkowników , ale akurat mnie tym nie przekonasz . Znam artykuły prasowe opisujące wpływ grubości marmurowego blatu za kilka tysięcy złotych na brzmienie "jedwabistej średnicy" i.t.p . Kilka lat temu byłem naocznym i nausznym świadkiem eksperymentu na IFA , gdzie w wydzielonej sali zgromadzono sprzęt audio za , czyba 1.5 mln. marek ( to chyba dawno ?) Pokaz byl powalający , ale także i zabawny gdyż w pewnym momencie redaktorzy szanownego pisma prowadzący pokaz otrzymali od widza z publiczności propozycje spięcia urządzeń przyniesionym przez niego światłowodem HAMY . Widać , że także lubił rozwiewać mity . Udało się ich namówić i pokaz poleciał dalej , na zmianę Hamą za kilkanaście marek i wielkimi jak wąż boa kabelkami z magicznej wytwórni XXX w cenie samochodu . Jak myślisz , przekonal kogoś do wyższości kabli XXX ? Wyobraź sobie , że zapadla konsternacja - mit został powalony ! ! ! No chyba , że na sali byli tylko tacy sami jak ja - z mózgami dość jednoznacznie ukształtowanymi !
Morał z tego płynie jeden - nie dajmy się zwariować !!!
Mam nadzieję , że będziesz miał możliwość wypożyczenia kabla za fortunę i porównania go z kablem "przyzwoitym" za normalne pieniądze i to pozwoli Ci wysnuć odpowiednią opinię w tym temacie ........ bo chyba nie myślisz , że kabel 10 krotnie tańszy ma za zadanie "skraść" Ci bity z sygnału ? Mam taką nadzieję ....
Życzę miłych eksperymentów i zdrowych wniosków ...
Pozdrawiam , bo zdrowie (psychiczne) to ważna rzecz ....
ps. Kobayashi , święte słowa .