Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

luck76

Well-known member
Co ma model 90L czego nie ma w modelu 90J ? różnica kilkudziesięciu stref ? dopiero w Bravia 7 zmienili TV na plus według mnie.
Zatem po kolei:
-serię L o oraz J dzielą 2 lata a nie 5,
  • w tym czasie zmieniono m.in.: około 4x większa liczba stref, algorytmy wpływające na procesowanie obrazu (poprawiając głębię ostrości, redukując artefakty pojawiające się wcześniej przy upscalingu),
  • jeśli spojrzysz na 5 lat, tj od serii G, zobaczysz więcej zmian (m.in.: nowa platforma sprzętowa, HDMi 2.1, eARC, AirPlay, HomeKit, upłynnianie ruchu, serwis Bravia Core, skalibrowane tryby dla aplikacji streamingowych).
To jak jest z tym przeklejaniem literek, bo nie napisałeś?
luck76 wszechwiedzący, purysto językowy 😏
Żaden purysto, nie zrozumiałem po prostu, co masz na myśli. Jak widzisz czasem prosta zmiana literek ma znaczenie :)
- co to jest BYC ?
Masz rację - BYD. Zamiast tego możesz wpisać dowolną egzotyczną markę z Chin.

Na koniec taka dygresja: dawno, dawno temu (kilkanaście lat) miałem plazmę Panasonica. Któregoś razu wpadł do mnie wujek z informacją, że kupił jakiegoś kosmicznego LCDka Sony, zaczął sypać rozdzielczościami i że w ogóle taki mega, że zmiata te wszystkie Panasoniki. Ale jak mu puściłem Gladiatora a później to samo zobaczyliśmy u niego to się wycofał :) Wniosek? Cyferki zostawmy nauczycielom arytmetyki a skupmy się na dziele które oglądamy poprzez nasze odbiorniki.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz dla członków forum 65X90L za 5599 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł
Bez pakietu - 100 zł taniej.
Są dostępne.

siedenn

New member
Witam,
Może ktoś porównać Sony KE-75XH9005 ( który obecnie gra) vs TCL 98C655 ??
Myślę o tym TLC jednak zastanawiam się czy z 220 cm nie będę rozczarowany tym co będzie wyświetlać.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli chcesz porównać do tego Sony - to będziesz rozczarowany - to przecież nie ta półka.
Sony gra lepiej.
Ile masz max kasy na 98 " ?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Myślę o tym TLC jednak zastanawiam się czy z 220 cm nie będę rozczarowany tym co będzie wyświetlać.

Przy 220cm 98" na dłuższą metę może Cię zmęczyć.
Ja zapodasz materiały 4k, to będzie ok i tym bym się nie martwił, bardziej jasnością - to jest kawał świecącej tafli, a mało kto o tym pisze.
Jak to ma być tv także do kablówki, jakiś wiadomości itd. to tym bardzie nie pchałbym się.

siedenn

New member
Jeśli chcesz porównać do tego Sony - to będziesz rozczarowany - to przecież nie ta półka.
Sony gra lepiej.
Ile masz max kasy na 98 " ?
Chciałem podejść budżetowo do tematu. Nie przekraczać 8-9tys. Poza tym od dawna marzy mi się takie 98-100 calach.
Czyli na 100 cali nie stać mnie a 85 w sumie to nie wielki przeskok.

siedenn

New member
Przy 220cm 98" na dłuższą metę może Cię zmęczyć.
Ja zapodasz materiały 4k, to będzie ok i tym bym się nie martwił, bardziej jasnością - to jest kawał świecącej tafli, a mało kto o tym pisze.
Jak to ma być tv także do kablówki, jakiś wiadGomości itd. to tym bardzie nie pchałbym się.
Głównie 4k ( Netflix, Max, Prime, Disney+, ...) ale przecież nie zabronię innym domownikom oglądać cyfrowego polsat-u.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Za niewielką dopłatą masz już mini ledy -
  • 98C805
  • 98 mqled 85
Jeśli zakup na lata t0 warto dopłacić brakującą niewielką kwotę nawet w ratach.
Wyjdzie naprawdę nie wiele.

Do góry