Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

Artur2010#

New member
z kropką kwantową masz obecnie wysyp telewizorów, wystarczy wejść na np. na dział recenzji tv w Geex albo testów w wybierz.tv

w obłędach piksele się wypalają wbrew temu co piszą niektórzy. Producenci próbują temu zapobiegać mechanizmami, które w skrócie pomagają równomiernie wypalać ekran. Nie jest to do końca skuteczne co pokazują długodystansowe testy np na rtings.
Może tak może nie mam Oleda już 5 lat używany do wszystkiego dzieci też często grają na Xbox .
Nie mam żadnych wypaleń a obraz dalej oko cieszy jakością jak pierwszego dnia.

SzaryFin

New member
z kropką kwantową masz obecnie wysyp telewizorów, wystarczy wejść na np. na dział recenzji tv w Geex albo testów w wybierz.tv

w obłędach piksele się wypalają wbrew temu co piszą niektórzy. Producenci próbują temu zapobiegać mechanizmami, które w skrócie pomagają równomiernie wypalać ekran. Nie jest to do końca skuteczne co pokazują długodystansowe testy np na rtings.
Czyli bezpieczniej jeżeli chodzi o gry to miniled z kropkami kwantowymi (np. Neo Qled, Ned czy coś w tym rodzaju)? Zatem ten TCL 50C809 byłby ok? Ale gdzieś ktoś pisał że się zawiesza często że wzduna system operacyjny i nie działa dobrze z kinem domowym 5.1.
Zatem rozsądniej by było wziąć LG Ned lub Samunga Neo QLed....

Ech ciężko się mi zdecydować

sequ

New member
Szybkie pytanie. Czy ktoś się orientuje czy tak to działa?
Interesuje mnie Sony bravia 7 - 75 cali i media pojawiła się promocja -100 za każdy 1000 przy zakupie 2 produktów. Czyli tysiak plus 750 zwrotu z promki co daje finalnie za telewizor 8750. Jeżeli by tak było to by była super oferta ale wygląda za dobrzej.

Ok. Sprawdziłem dodałem nóż za 10zl do koszyka i odjęło 1000 zł. Także wydaje się spoko.

Ostatnia edycja:

Marlo

Active member
Oled 4K nie ma przyszłości, a 8K są kosmicznie drogie , nawet TCL coś tam
kombinuje ,żeby za kilka lat wypuścić Oledy 8K , które mają być w miarę
przystępne cenowo , ogólnie muszą czymś pobudzić rynek żeby ludzie zaczęli
wymieniać TV ,tak jak to było w przypadku TV LCD 4K , a później OLed 4K.

luck76

Well-known member
Oled 4K nie ma przyszłości, a 8K są kosmicznie drogie , nawet TCL coś tam
kombinuje ,żeby za kilka lat wypuścić Oledy 8K , które mają być w miarę
przystępne cenowo , ogólnie muszą czymś pobudzić rynek żeby ludzie zaczęli
wymieniać TV ,tak jak to było w przypadku TV LCD 4K , a później OLed 4K.
a jaką wartość dodaną ma obecnie i w jablizszej przyszłości 8k?

Tomi2311

New member
Witam, jaki telewizor miniled 55 cali polecacie do pokoju dziennego 22m2. Sygnał tv kablowa, netflix.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam

Tomi 2311-

Faktycznie w tej klasie , Mini led będzie najlepszym rozwiązaniem.
Tak, ten mini led 55Mqled85 masz dla członków forum za 3299 zł z pakietem gratisów o wartości 500 zł
Masz też min i ledy :
  • 55PML9008 cza 3199 zł
  • 55C805 za 2999 zł
Plus pakiet do każdego.

Tomi2311

New member
Tomi 2311-
Faktycznie w tej klasie , Mini led będzie najlepszym rozwiązaniem.
Tak, ten mini led 55Mqled85 masz dla członków forum za 3299 zł z pakietem gratisów o wartości 500 zł
Masz też min i ledy :
  • 55PML9008 cza 3199 zł
  • 55C805 za 2999 zł
Plus pakiet do każdego.
Który z tej trójki mini ledów polecilibyście najbardziej?

Pozdrawiam

Do góry