Witam wszystkich, noszę sie z zakupem nowego tv. Po spacerze po markecie byłem zielony, więc zaprzyjaźniłem sie z waszym forum. Generalnie myślałem ze tv są tak tanie, że 2k w pelni starczy na dobry zakup tv 55' 4k. Ale wychodzi na to, że fajny obraz to trochę wiecej cebulionów. Zainteresowałem sie samsungami seri 8, konkretnie ue55nu80xx. Przekonala mnie lepsza matryca 120hz. Nie ukrywam że interesuje mnie jak najlepsza jakość obrazu w przedziale powiedzmy 2500-3000zl. Smart tv i na jakiej platformie będzie działał tv nie ma takiego znaczenia, gdyż posiadam boxa po HDMI, który prawdopodobnie będzie podpięty (chyba, że tv go zmiażdży), plus pewnie zewnetrzny dekoder typu upcowski horizon. Mimo, że tv bedzie głównie wyswietlal obraz to interfejs wskazane aby nie miał tendencji do zawieszania sie, wyłączania/resetowania się, jak to miałem do czynienia w dwóch philipsach.
Dźwięk z głośników mógłby nie być płytki jak z tanich chińskich smartphonów, choć nie jest to głównym priorytetem. Priorytetem ma być możliwość podłączenia tv do amplitunera po chinch (jedyna furtka), czyli mile widziane w tv wyjście słuchawkowe lub jakiekolwiek "audio out", aby po auxie puścić dźwięk.
Niestety samsung może "chyba" tylko audio wyprowadzić bo "optyku".
I w tym momencie mój plan legł w gruzach.
Jakiechs sugestie innyxh modeli tv, ktore niczym nie ustępują omawianemu samsungowi a mieszczą sie w budżecie!?